Sunn hverdagspizza med søtpotet

Hei mandag! Jeg ELSKER pizza og kan fint spise dette til middag flere ganger i uken – for det finnes mange ulike pizzaer som fungerer perfekt som næringsrike hverdagsmiddager. Her får du tips til en superenkel og digg variant med søtpotet som hovedingrediens – en oppskrift som er hentet fra boken vår “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold“.

Til 2 porsjoner:
400 gsøtp otet
1 egg
120 g havremel
1⁄2 ts salt
200 gram ost
2 dl pizzasaus
100 gram skinke
1⁄2 rødløk i ringer

Skrell søtpoteten, del den opp og kok bitene til de er blitt møre. Du kan også bake søtpoteten i mikrobølgeovnen. Da lar du skallet sitte på og lager noen snitt i søtpoteten. La den bakes i cirka 7-10 minutter, til den er blitt mør og deretter fjerner du skallet. Bruk en stavmikser eller lignen- de til å lage søtpotetmos. Ha oppi egg, havremel, salt og eventuelt andre typer krydder. Bland godt sammen før du smører deigen utover et stekebrett med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader og stek pizzabunnen i cirka 15 minutter på nederste rille. Ta ut bunnen og la den avkjøles i 20-30 minutter, før du har
på ost, pizzasaus, skinke og rødløk. Stek videre på 210-220 grader, til osten har smeltet.

Tips: Tilsett gjerne krydder i pizzadeigen for ekstra smak, for eksempel oregano, paprikapulver, chili og fersk basilikum.

ENJOY!

FOTO: Ann Kristin Engebakken

– Silje Bjørnstad –

Siste innlegg