FERIETRENING – tips 6: sightseeing

Enten om du er på ferie på en destinasjon du aldri har vært før, eller om du ferierer hjemme eller på hytta; hvor godt kjent er du egentlig i nærområdet? Besøker du en ny by eller et nytt sted så slå to fluer i en smekk ved å ta beina fatt; du får beveget på kroppen og du kan oppdage attraksjoner i nærheten av der du bor. I tillegg slipper du å bruke penger på eventuell kollektivtrafikk eller taxi når du skal utforske “nabolaget ditt”. Du kan få mange spennende naturopplevelser eller oppleve nye aktiviteter selv om du er hjemme eller på familiens tradisjonelle feriested også. Kanskje dere tar turen til et nytt fiskevann, oppsøker ukjente strender eller finner en ny lekeplass for barna. Les turistinformasjon og snakk med lokalbefolkning eller hyttenaboer for tips.

 

Frister det med topptur eller en lengre fottur er dette en treningsøkt i seg selv! Å gå turer i mye kupert terreng øker forbrenningen samtidig som du trener kondisjon og muskelstyrke. Du trenger absolutt ikke å være topptrent eller erfaren fjellgeit for å bestige ulike høyder og topper. Det finnes mange turer å velge mellom og det finnes noe for alle nivåer ? det gjelder bare å finne de turene som passer deg og din fysiske form. Naturen kan by på mange fantastiske opplevelser som du ikke kan få på et treningssenter.

Spektakulær utsikt, fantastiske fargekombinasjoner og dyreliv er bare noen av høydepunktene som mange setter pris på når de er på topptur. Ikke minst vil det å gå ute gi deg frisk luft og dagslys som igjen kan bidra til at du sover bedre om nettene og generelt får mer energi i hverdagen. I tillegg trenger du ikke å betale for noe medlemskap eller være avhengig av bestemte åpningstider for å nyte den norske fjellufta. Naturen er døgnåpen, og fotturene er gratis!

God tur – enten om det blir på brosteiner i en europeisk hovedstad, lands strandpromenaden på Kreta eller på skogsstier utenfor døren din hjemme i Norge.

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg