Søtpotetpizza

Hei fredag!

Nå er det straks helg og ikke minst straks avreise til Rhodos – jeg drar altså på søndag. Men før den tid skal helgemiddagen(e) nytes, klær vaskes, kofferten pakkes og arbeidsoppgaver utføres 🙂

Derfor tenkte jeg å tipse om en digg pizza som er litt mer næringsrik enn den tradisjonelle pizzavarianten hentet fra boken til meg og Susanne; “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold”.

Jeg har tipset om denne nydelige pizzaen tidligere, men en god oppskrift kan aldri gjentas for ofte 😉

SØTPOTETPIZZA  2-3 PORSJONER

Du trenger:
400 g søtpotet
1 egg
120 g havremel
1⁄2 ts salt
200 gram ost
2 dl pizzasaus
ca. 100 gram skinke 1⁄2 rødløk i ringer

Skrell søtpoteten, del den opp og kok bitene til de er blitt møre. Du kan også bake søtpoteten i mikrobølgeovnen. Da lar du skallet sitte på og lager noen snitt i søtpoteten. La den bakes i cirka 7-10 minutter, til den er blitt mør og deretter fjerner du skallet. Bruk en stavmikser eller lignen- de til å lage søtpotetmos. Ha oppi egg, havremel, salt og eventuelt andre typer krydder. Bland godt sammen før du smører deigen utover et steke- brett med bakepapir. Sett ovnen på 200 grader og stek pizzabunnen i cirka 15 minutter på nederste rille. Ta ut bunnen og la den avkjøles i 20-30 minutter, før du har
på ost, pizzasaus, skinke og rødløk. Stek videre på 210-220 grader, til osten har smeltet. Tilsett gjerne krydder i pizzadeigen for ekstra smak, for eksempel oregano, paprikapulver, chili og fersk basilikum.


(Foto: Ann Kristin Engebakken)

TIPS: Trenger du havremel? Det får du enkelt og greit ved å male havregryn i en blender.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

 
 

Siste innlegg