Vårt hjemmegym – pris, utstyr og plass

Hei folkens! 

Det siste døgnet har jeg vært i Larvik på Farris Bad med STERK-gjengen der det var duket for høstens “kick-off-seminar”. Det var, som alltid, superhyggelig og nå begynner vi virkelig å bli en svær gjeng på jobb! I løpet av de siste månedene har det kommet både flere klinikere og personlige trenere inn i teamet, noe som betyr enda mer kompetanse, erfaring og inspirasjon. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg er så heldig, takknemlig og ydmyk for å være en del av denne gjengen. I tillegg til faglig påfyll og informasjon har vi også hatt muligheten til å teste ut spa-anlegget og spist middag, samt gått ut på byen for de som ønsket det. Jeg var med en liten tur ut, men trakk meg tilbake allerede ved midnatt fordi kroppen var klar for senga. Søvn ass – det skal man virkelig ikke undervurdere 😉

Med en god natts søvn og frokostbuffet innabords satte jeg kursen hjemover igjen hvor jeg tok en superdigg fullkroppsøkt på treningsrommet.

Jeg får ofte spørsmål om hvor mye vi har betalt for å lage eget treningsrom i heimen, samt hva slags utstyr vi har etc, så dette tenkte jeg å svare på nu:

Når det gjelder totale kostnader for ALT som er på treningsrommet så er dette veldig vanskelig å anslå. Rett og slett fordi mye av utstyret vi har er blitt samlet opp i løpet av årene. Mesteparten av utstyret har vi kjøpt selv, og jeg har ikke peiling på hva alt kostet når det ble kjøpt, også er det litt treningsutstyr vi har fått fra eventer/seminarer, goodie bags og lignende. Når det gjelder vektskiver, stang og rack så ble dette kjøpt på tilbud fra XXL i vår (racket vi har er dette som vi kjøpte på tilbud for 5000,-. Nåpris er 7999,-), og jeg mener vi havnet på rundt 13.000 pluss-minus for rack, vektskiver på til sammen 180 kg, en vektstang på 20 kg, sikkerhetsklyper, noen kettlebells og dipsbelte. Gulvet kom på underkant av 3000,- (2 ulike typer sports-dempegulvplater, trelist og sponplater), og Fredrik kjøpte benk og noen manualer på Finn.no litt senere som jeg heller ikke husket hva kostet. Fredrik skal ha æren for relativ mye research som ble gjort på forhånd så dette er generelt veldig god pris, ifølge han selv hvert fall 😉

Annet utstyr vi har er blant annet slynge, hoppetau, minibands og strikker i ulik tykkelse, ab-wheel, catslides, balansepute, balansebrett, yogamatte og treningsmatte, og en tredemølle jeg har arvet fra mamma og pappa. Vi har også flere door racks/total-gym/pullups-dørstenger som vi nå ikke bruker (si ifra om du er gira på å kjøpe ett ;p). MEN jeg spurte Fredrik om hva han tror treningsrommet totalt sett har kostet, med både gulv/underlag, utstyr og rack, og vi kom frem til at ligger på rundt 25.000 kroner, pluss-minus.  Husk da at utstyret vi har er samlet opp over flere år – det er ikke slik at vi har kjøpt alt sammen NÅ eller at alt utstyret er nytt. Hva slags merke og kvalitet det er på utstyret vil naturligvis også påvirke pris på ulike ting. Det er heller ikke slik at alt det vi har på vårt hjemmegym er nødvendig å ha på et treningsrom, bare så det er sagt 😉 For eksempel har jo ikke jeg alene bruk for 180 kg i vektskiver. Så hvis du er gira på å skaffe deg et lite treningsrom, eller bare ha et lite hjørne med treningsutstyr hjemme hos deg selv så vil jeg først og fremst anbefale å investere i et godt, beskyttende underlag, og/eller treningsmatte, hvis du skal ha vekter som treffer bakken eller trene med gymsko innendørs. Videre kommer du langt med noen strikker/minibands, og/eller kettlebells/vektskiver/vektstang. Man trenger ikke et svært rack, men jeg og Fredrik har prioritert dette fordi vi hadde plass (vi har gjort om et tidligere soverom på cirka 12-16 kvadratmeter), og fordi vi begge ville ha et hjemmegym hvor vi har mulighet til å trene pullups/chins etc og øvelser som krever en standard 20-kg-stang med mulighet for å legge på litt vekter i øvelser som knebøy og markløft. 

Sjekk gjerne ut klubben.no for inspirasjon – her finner du garantert utstyr tilpasset deg og dine behov, samt budsjett. 

– Silje Bjørnstad – 

2 kommentarer
  1. Det som ble kjøpt nylig (rack, vektskiver etc) kom på underkant av 16000,-
   Gulv kom på underkant av 3000,- (Sponplater, trelist, 2 typer sports/dempegulvplater)
   Relativt mye research ble gjort på forhånd så dette er generelt veldig god pris.
   Prisen kan fort mangedobles avhengig av merker og kvalitet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg