Form-sjekk

Det vil si form-sjekk relatert til Idrettsmerke-krav for i går gjennomførte jeg og Fredrik det som nå har blitt en årlig tradisjon; Idrettsmerke-test.

 

Det å ta idrettsmerke er nok noe mange kjenner igjen fra “Idrettsmerke-dager” på ungdomsskolen og videregående. Det er et ferdighetsmerke innstiftet i 1015 av Norges idrettsforbund og man må oppnå krav innen 5 ulike aktiviteter: trim, spenst, hurtighet, styrke og utholdenhet.

Trim: Merketakeren skal i løpet av idrettsmerkeåret (1.1. 31.12) minst 20 ganger ha gjennomført en fysisk aktivitet av minimum 30 minutters varighet. Eksempler på aktiviteter innen gruppe 1, kan være sykkelturer, svømming, dans, fottur, skitur og deltakelse i organiserte treningsgrupper.

Denne går av seg selv for meg og Fredrik sin del, så i går var det altså de fire andre kravene som skulle tas. Vi utførte 3000 meter (utholdenhet), 60 meter (hurtighet), kulestøt (styrke) og spenst (stille lengdehopp), og for min del satt alt på første forsøk.

Sjekk de ulike kravene og øvelsene man kan gjennomføre her.

Det er jo ikke slik at det nødvendigvis er noen supertøffe krav, dette vil jo så klart være individuelt, men litt regelmessig og variert trening må nok til for å holde vedlike fra år til år – avhengig av hvilken øvelse man ønsker å gjennomføre i de ulike kategoriene.

Uansett er det fint å kjenne at kroppen funker, dette er jo øvelser jeg ikke akkurat trener spesifikt på resten av året. Jeg gjør det én gang per år, og da i forbindelse med nettopp Idrettsmerke-kravene. I tillegg var det nydelig høstsol med vindforhold som ikke var altfor ille.

– Silje Bjørnstad –

 

Siste innlegg