Trenger vi supermat?

Forrige uke fikk jeg en henvendelse fra en journalist i kk.no med spørsmål om jeg kunne si litt om supermat, og nå er denne saken publisert her.

Mitt inntrykk er av supermat virkelig var en trendbølge for noen år tilbake, og selv om supermat kanskje ikke er den største snakkisen nå lenger, så er det jo fortsatt på markedet.

Men hva er egentlig supermat og trenger vi det? Supermat er ikke en vitenskapelig definert matgruppe, men man snakker gjerne om matvarer som har en spesielt høy konsentrasjon av næringsstoffer. Og ofte markedsføres supermaten som spesielt helsefremmende og supermat for mange er grønt gress og spirulina som kommer i pulverform og kapsler, men har du tenkt over at vi faktisk også har helt vanlige matvarer som kan kalles naturlig supermat? Dette er naturlige råvarer som har et naturlig høyt innhold av gode næringsstoffer – som for eksempel grønnsaker, frø og usaltede nøtter, fisk og så videre.

Du trenger altså ikke dyre kosttilskudd som markedsføres som supermat hvis du har et vanlig sunt og variert kosthold. Forskning viser også at det er flere positive helseeffekter ved å innta vanlig mat og drikke, og ikke i pulverform.

Så kort oppsummert: Spis vanlig, variert og fargerik mat som du får tak på dagligvarebutikken – keep it simple and stupid.

Som sagt så kan du lese hele supermat-saken på kk.no her.

– Silje Bjørnstad –

1 kommentar

Siste innlegg