I løpet av uken som gikk lagde jeg pølsegrateng til middag og fikk skikkelig nostalgi-følelse. Og pølsegrateng smaker like godt nå som det gjorde da jeg var barn!
Utgangspunktet til denne pølsegratengen er denne oppskriften fra Tine.no, men med noen små justeringer.
Ingredienser til 3-4 porsjoner:
300 gram pastaskruer, tørrvare
250 gram brokkolibuketter
4 egg
3,5 dl lettmelk
4 stk grillpølser
Osteskiver til å dekke toppen av gratengformen
Pepper
Slik gjør du:
Kok pasta etter anvisning på pakken og hell av vannet. Kok brokkolibuketter i cirka 1 minutt og hell av vannet. Ha de kokte pastaskruene og brokkolibukettene over i en ildfast form. Skjær pølsene i biter og fordel dette i formen. Visp sammen melk og egg, og hell over. Topp med osteskiver til du dekker formen og strø over litt pepper.
La det stekes til osten har fått en gylden farge, cirka 25-30 minutter på 215 grader midt i ovnen.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Den smakte veldig godt, trur jeg kommer til å lage den en gang til😊