Sukkerfri julekake

Hei!
I går var jeg på “julebord” med min supervenninne Susanne og vi tok turen til Kingdom Escape Room i Oslo sentrum – og det ga så mersmak! Jeg digger sånne utfordringer, hvor det også er tidspress (hallo stress-nivå 1000 på frøken Bjørnstad), men vi kom oss ut i tide og hadde det bare kjempegøy.

Både jeg og Susanne er jo selvstendig næringsdrivende, så da er det fint å kunne møtes å ha julebord sammen siden vi ikke har noe svært arbeidslokale og sosialt arbeidsmiljø med mange kollegaer rundt oss. Vi to har jo også skrevet boken “Slik former du kroppen – med styrketrening og kosthold”, boken finner du her. En perfekt julegave for deg som er gira på å trene effektiv styrketrening og å spise bra med helt vanlig mat for å nå dine mål om en kropp du trives med samtidig som du får en god helse.

Men tilbake til overskriften, her får du en oppskrift fra nettopp Susanne hvis du ønsker å nyte førjulstiden med en deilig, sukkerfri julekake:

Ingredienser:
4 egg
240 gram havregryn
4 ss yoghurt naturell
100 gram smør, smeltet
4 ts Sukrin gold
2 ts kanel
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
½ ts salt
1 dl hakkete nøtter (for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller mandler)
2 dl tørket aprikos skjært i små biter
2 dl dadler skjært i små biter

Slik gjør du:
Rør sammen egg, yoghurt og smeltet smør. Tilsett havregryn, Sukrin gold og krydder og bland godt. Rør inn hakkete nøtter og tørket frukt. Spre røren ut over et bakebrett på bakepapir. Stek på 200 grader i 10 minutter. La kaken avkjøle seg før du skjærer opp i biter. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.

Oppskriften er også publisert på BedreTrent.no.

– Silje Bjørnstad –

 

Siste innlegg