3 tips til utendørs trening i vinterhalvåret

God lørdag folkens! Etter en meget avslappende og deilig juleferie virker det som om at folk begynner å komme tilbake i hverdagsrutinene igjen. Selv var jeg tilbake i jobbmodus 2.januar og etter tidenes korteste jobbuke nyter jeg nå helgefølelsen og et helt fantastisk deilig vintervær. I skrivende stund er det sol, blå himmel og cirka 1-2 plussgrader hvor jeg holder til. Det må utnyttes, så jeg startet lørdagen med en joggetur i skogen i tillegg til en lett utendørs styrkeøkt. I hele sommer brukte jeg en lekeplass i nærområdet som utegym og i løpet av de siste månedene er det nemlig blitt laget en utendørs treningspark like ved! 😀 Det er så kult og så bra at det dukker opp slike tilbud her og der; gratis, tilgjengelig for alle og døgnåpent.

Denne nye treningsparken har i tillegg type ALT av ulike typer apparater og stenger. Her er det monkeybar og flere ulike stativer/apparater for å utføre pullups, knebøy, markløft, kjerneøvelser, dips, skulderpress og så videre. Med andre ord er det et hav av muligheter og selv ble jeg så fristet av denne nye parken at jeg måtte teste ut noen øvelser på veien hjem.

Jeg er generelt veldig glad i å være ute, også på vinterstid når det ikke er altfor kaldt eller “vinterstorm” ute. Riktig og smart bekledning er selvfølgelig en god start for å trives utendørs og her er mine topp 3 tips for å gjøre det enklere å bevege seg ute i vintermånedene:

1) Brodder
Stødige bein er virkelig ikke noe man skal ta for gitt på vinterstid. Det er fort gjort å miste balansen på glatte partier og kanskje spesielt når det er nysnø oppå isete veier. I verste fall sklir man og slår seg (mange opplever også brudd ved fall) – og dette kan bidra til både skader og vondter i lang tid. Mitt tips er å investere i et par brodder (selv har jeg brodder fra XXL som enkelt kan tas av og på ulike sko – de kosta maks 100 kroner), ellers så finner det mange ulike typer piggsko (både tursko, joggesko, vinterstøvler etc). Mange sportsbutikker tilbyr også å pigge dine egne sko for en rimelig penge. Med andre ord; hold beina godt plantet på jorda og med riktig skotøy på plass vil du ikke la deg stoppe av litt snø og is på vinterveier og skogsstier.

2) Varmetights
Det er selvfølgelig viktig å kle seg etter værforhold og temperatur for å unngå at man fryser eller blir altfor varm. En tynn stilongs under buksene kan være et godt alternativ når gradestokken har krøpet under 0 grader, men selv er jeg stor fan av såkalte “varmetights” fordi jeg synes dette sitter bedre og holder meg passe varm under joggeturer i skogen og lignende. Dette er rett og slett tights som har en litt tykkere, foret innside og det finnes mange ulike varmetights på markedet.

3) Lett dunjakke
Når man skal bevege seg ute i kulden så synes jeg det er praktisk med en vinterjakke som ikke er for stor og “boblete” – jeg skal kunne klare å bevege meg greit i det jeg har på meg. Derfor bruker jeg som regel en varm trøye og en lett dunjakke på overkroppen som både holder meg varm samtidig som den er vindtett.

 

Ha en sporty helg!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg