Ukas helgekos: Hjemmelaget og sunn harmburgertallerken.

Dette er kjempegode karbonader med mye smak som er superenkle å lage.

Oppskrift – Hjemmelaget Hamburgere/Karbonader

400 gram karbonadedeig
1/2 – 1 løk (Jeg foretrekker rødløk, men du kan selvfølgelig bruke gul)
1 – 2 hvitløksfedd
1 egg
Eventuelt litt griljermel/potetmel
Krydder etter eget ønske, for eksempel salt, pepper, chilipulver osv
Start med å blande egg og karbonadedeig, bruk gjerne henda. Bruker du food prosessor så pass på å ikke kjøre deigen for lenge, da blir den bare seig. (Cirka maks 30 sekunder)
Tilsett løk, hvitløk og evnt litt griljermel (1-2 sss) og ønsket krydder.
La deigen hvile i 20-30 minutter før du steker.

Form deigen i like store karbonader og stek i litt smør på middels varme. Pass på så det ikke brenner seg. Det beste er om du snur karbonadene flere ganger etter 1-2 minutter på hver side for at de skal bli best mulig gjennomstekt.
Server med masse salat og litt ost.
Min salat:
Isbergsalat
Rød spisspaprika
Og fersk mozzarella. (Ta på ost når karbonadene ligger i panna om du ønsker smeltet ost)
ENJOY!
– Silje Bjørnstad –
4 kommentarer
    1. “Flau”.
      Beklager, gikk litt fort i svingene :p
      Men overskriften var i det minste riktig! 🙂
      Takk for at du sa ifra;)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg