Skikkelig knallgod hjemmelaget “proteinrik-lavkarbo-pizza”

Jeg har prøvd å lage lavkarbo-pizza en gang tidligere (da med ferdig lavkarbo-pizzabunn fra EasyLiving), men denne ble ikke akkurat “en hit”.

Uansett, den er glemt for i dag prøvde jeg en ny oppskrift der jeg selv lagde pizzaen helt fra bunnen av og N A M!!!!

Pizzapunn:
1 dl revet ost
2 egg
1 ts salt
1 ts fiberhusk
1 ss toppet mandelmel
1/2 ts bakepulver
ca 0,7-0,8 dl vann 
Oregano

Rør alt sammen, ha i vann tilslutt for passe tykkelse (ikke sikkert du har bruk for alt) og ikke glem oreganokrydderet 😉 Helles over på bakepapir og stekes på 180 grader i 20 min. Ha på fyllet, og stek i 10 minutter til på 250 grader. 

 

Deigen på bakepapir:

Bunnen etter første runde i stekeovnen og klar for pizzafyll:

Som tomatsaus brukte jeg cirka 1/2 pose med “TORO pizzafyll med tomat og løk”. 

Denne kan bli litt tam i smaken så derfor hadde jeg oppi et fedd presset hvitløk.

Pizzaen klar for steking:

Som pizzafyll hadde jeg en kyllingfilet i biter, 1/4 paprika, 1/5 løk, oreganokrydder og selvfølgelig OST. 

Pizzaen klar for SPISING! 🙂

Denne var så god at jeg spiste opp alt i samme slengen selv om jeg egentlig hadde tenkt å ha den til både lunsj og middag. Og snakk om å bli godmett uten å føle seg oppblåst eller at magen står reeeeett ut! 🙂 🙂 🙂 

Næringsinnhold i pizzabunn:
Karbohydrat: 4,6 gram. Proteiner: 30,8 gram. Fett: 25,2 gram. Kcal: 366,7  

Næringsinnhold i hele pizzaen:
Pizzabunn + kylling-pizzafyll
Karbohydrat: 15,3 gram. Protein 79,2 gram. Fett: 38,8 gram. Kcal: 724,2  

ENJOY!

I morgen kommer det forresten et innlegg om lavkarbo-kosthold til de som har rynket på nesa da jeg har sagt at jeg nå spiser karbohydratredusert i forhold til tidligere. 🙂

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg