Fikk et spørsmål om hva en “ernæringsfysiolog” har i skapene sine på kjøkkenet, så here we go:
Kjøleskap:
Egg
Jarlsberg-ost
Peanøttsmør
Kyllingpålegg
Tine Smør
Helmelk
Redbull sugarfree
Majones
Gulrøtter
Brokkoli
Paprika
Purre
Agurk
Aioli
(Jeg ramser opp det som er “mitt” – samboer Eirin har selvfølgelig også mat inni her 😉 Og den lakseoljen har Fredrik fått lov til å ha der… ;p )
Fryser:
Laksefilet
Torskefilet
Kylling
Karbonadedeig
Biff
Bær (Bjørnebær, bringebær, jordbær)
Spinat
Amerikansk grønnsaksblanding
Blomkål- og brokkolitopper
Noen basisvarer det kan være kjekt å ha til for eksempel baking, grøt, snacks, brød, knekkebrød, kakao etc:
Havregryn
Solsikkefrø
Linfrø
Kakaopulver
Vaniljepulver
Kruskakli
Fiberhusk
(Mandelmel)
Og ikke minst krydderhylla som kan redde et hvert måltid:
Sort pepper
Havsalt
Kanel
Oregano
Chilipulver
Spisskumin
Kikkoman
Sukrin
Sukinmelis
Natreen
Johannesbrødkjernemel (fortykningsmiddel)
Pommes frites krydder (TIL NØD!! 😉 )
Dette er forøvrig matvarer jeg bruker å ha til enhver tid så kan vel si at dette er et ganske “normale” kjøleskap/fryser for min del: Masse, sunne grønnsaker, rene kjøtt- og fiskeprodukter, “ekte” ost og magert kjøttpålegg +++
Ai, jeg bruker også ha nøtter (usaltede), spesielt valnøtter, cashew og paranøtter – men det var det visst tomt for gitt. Jeg er glad i nøtter vettu… 😉
– Silje Bjørnstad –