Brokkoligrateng med ost og skinke

Til 2-3 porsjoner:

1 stk brokkoli
100 gram skinke
1/2 rød paprika
3 ss purreløk
2 egg
1,5 – 2 dl ost
0,5 dl melk
0,5 dl matfløte
(Johannesbrødkjernemel til sausen hvis ønskelig)
Diverse krydder om ønskelig (for eksempel salt, pepper, muskatnøtt)

Skjær opp brokkolien og kok brokkolitoppene i cirka 4-5 minutter. Hell av vannet og legg de over i en ildfast form sammen med purreløk, skinkestrimler og paprika. 

Lag saus av melk, fløte og eggeplommene og kok på lav-middels varme (Ønsker du tykkere sauskonsistens kan du tilsette litt johannesbrødkjernemel). Tilsett 1/3 av osten i sausen, stivpisk eggehvittene og vend disse forsiktig inn i melke-eggeplommeblandingen til slutt.

Hell sausen over i den ildfaste formen og dryss over resten av osten. Stekes på cirka 180-200 grader i cirka 15 minutter (til osten har smeltet)

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg