Ny uke, nye utfordringer (eller muligheter som jeg liker å kalle det ;)) og ikke minst, ny kjøttfri mandag.
Her er oppskrift på en enkel og smakfull kikertgryte hvor du selv kan justere “styrkegraden”.
Til 4 porsjoner:
2 bokser hermetiske kikerter
1 boks hakket tomat
1 boks kokosmelk
1 stangselleri
1 løk
1-2 ss finhakket ingefær
2-3 hvitløksfedd
2 ts buljongpulver
1 ts chilipulver eller 1/2-1 stk finhakket chili
2 ts paprikapulver
1-2 ts spisskummen
2 bokser hermetiske kikerter
1 boks hakket tomat
1 boks kokosmelk
1 stangselleri
1 løk
1-2 ss finhakket ingefær
2-3 hvitløksfedd
2 ts buljongpulver
1 ts chilipulver eller 1/2-1 stk finhakket chili
2 ts paprikapulver
1-2 ts spisskummen
Finhakk løk og ingefær, hakk opp stangselleri og la dette surre i 5 minutter i en gryte med litt olje. Tilsett tomater, kokosmelk, buljong og finhakket hvitløk (bruk gjerne hvitløkspresse). Smak til med krydder og kok opp. La gryten koke i ca 15 minutter.
Server med for eksempel ris, nanbrød og noe grønt ved siden av.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
1 kommentar
Det ser godt ut : )