Superenkel og superdigg sjokolademousse

Ok – kanskje ikke den oppskriften man forventer seg i begynnelsen av januar, men jeg la ut et bilde av sjokolademousse-desserten jeg lagde på nyttårsaften og fikk så mange spørsmål om oppskrift, så her kommer`n!

 

 

 

 

Til 4 porsjoner:
150 gram kokesjokolade
3 stk egg
2-2,25 dl fløte
1/2 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du:
Del opp sjokoladen i mindre biter og smelt den i et vannbad eller i en skål i mikrobølgeovnen i intervaller på 25-30 sekunder hvor du rører rundt for hver gang. Sjokoladen skal bare smelte og ikke bli for varm (maks 60 grader)!

Skill eggehvitter og eggeplommer, og tilsett en og en eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Pisk fløte slik at du får en luftig krem og ha oppi vaniljesukker. Deretter vender du inn kremen i sjokoladeblandingen, og rører forsiktig til du får en jevn blanding. Stivpisk eggehvittene og bland inn disse til slutt. Fordel sjokolademousse i 4 porsjonsglass og la det stå kjølig minst 1-2 timer før servering.

 

Enjoy!

 

 

Denne er altså SÅ GOD!!!! Luftig og masse smak av deilig sjokolade!

– Silje Bjørnstad –

2 kommentarer

Siste innlegg