Boller laget med oppskrift fra “Åpent Bakeri”

Hei onsdag!

På fredag var jeg som tidligere nevnt hos Sandra og hadde bakedag der vi blant annet lagde boller med oppskrift fra Åpent Bakeri. 


Ingredienser:

800 g hvetemel
1 egg (romtemperatur)
5 dl melk (20 – 22 ºC)
125 g sukker
12 g salt
35 g gjær
115 g usaltet smør (romtemperatur)
2 ts (4 g) støtt kardemomme
smeltet smør eller egg til pensling

Fremgangsmåte:
Del smøret opp i terninger. Blant alt i en eltebolle, men hold igjen smøret og litt av melken. Kjør blandingen i en eltemaskin til den slipper bollen, og spe sakte med melken til alt er blandet inn og deigen er smidig og blank. Ha eltemaskinen på middels hastighet i omtrent 5 minutter.

Bruk laveste hastighet på eltemaskinen når du blander inn smørtegningene. Tilsett kardemomme (og eventuelt rosiner hvis du ønsker) i deigen mot slutten av eltetiden. Eltingen er ferdig når smøret er helt innblandet i deigen. Dekk over med plastfilm, og sett deigen til heving i 1 time. Deretter baker du ut like store boller (vi brukte vekt og lagde emner på cirka 50 gram hver). Deretter heves bollene i nye 45-60 minutter. Pensle bollene med pisket egg og stek midt i ovnen på cirka 200 grader i cirka 8-12 minutter (avhenger av hvor store emner du lager). Bollene er ferdigstekt når de får en fin brunfarge på undersiden og avkjøles på rist.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg