Bruk opp osterester, så sparer du penger og miljø

Jeg elsker ost, både gulost og brunost, og siden ost er relativt dyrt (hvert fall i mine øyne) så er jeg opptatt av å kjøpe ost når det er tilbud samt å bruke opp eventuelle osterester.

Kommer du over gode oste-tilbud så kan man absolutt spare noen kroner på å fylle opp med et lite ostelager. Både hele oster og revet ost kan fryses. Et tips som jeg hørte på podcasten Pengesnakk er å kjøpe noen kilo og rive ost selv før du fryser det ned. Kiloprisen på revet ost er jo enda dyrere enn å kjøpe hele oster, så ved å legge inn en liten rive-innsats selv så kan du spare noen kroner, samt tid når du har bruk for revet ost i matlagingen. Da ligger det jo allerede klart i fryseren!

Men tilbake til hva man kan bruke eventuelle osterester og osteskalker til. For når det ikke er mye igjen av osten så er det heller utfordrende å høvle opp fine skiver og det er heller ikke alltid så lett å få revet osterestene på et rivjern.

Ved litt planlegging kan du fint bruke disse osterestene i matlagingen din før osten blir sur og skorpete. Alle matretter med smeltet ost er perfekt for å bruke opp osterester og her får du noen tips til hva du kan lage:
Omelett
Pizza
Taco
Ostesmørbrød
Gratenger
Bakst med ost (pizzasnurrer, fylte ostehorn etc)
Pai
Mac & cheese

Du kan også skjære terninger av osterestene og putte de i en salat, eller lage et lite snackfat med fingermat.

Med andre ord, det trenger ikke å være så komplisert! Ved å unngå å kaste mat reduserer du også matsvinn, noe som er positivt for miljøet. Så ikke kast osten bare fordi den ikke henger sammen lenger – smaken er like god og det finnes fortsatt masse du kan bruke den til.

 

– Silje Bjørnstad

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg