Bruk restematen: Stekt ris med masse sunt digg

Hei søndag!

Denne helgen har hovedsakelig bestått av flytting for min del, og det merkes nå på søndag kveld for å si det sånn. Etter x antall runder opp og ned trapper med flytteesker og diverse på fredag, i tillegg til altfor lite søvn (ikke drikk koffein etter kl 18 Silje!!!), så er legg, rumpe og lår helt latterlig støle, øynene mine er så vidt åpne og energinivået er rimelig lavt. Men for en bra helg det har vært likevel. Jeg er altså SÅ FORNØYD med leiligheten min, og med det vårværet som er nå for tiden så kan jeg skryte av solskinn hele dagen lang på balkongen min hvor jeg kan ligge å deige meg i sola helt i toppen av blokka uten innsyn. Det føles virkelig så riktig og bra ut å flytte inn hit, og i dag gikk jeg også en tur i nærområdet for å utforske marka og diverse tjern som ligger i nærheten. Jeg er avhengig av å ha skogen i nærheten, og det har jeg her, noe jeg er veldig takknemlig og glad for.

Men tilbake til overskriften, for gårsdagens middagsrester ble dagens digge middag: STEKT RIS.

 


Rester av ferdigkokt ris er supergodt og praktisk til å mekke seg stekt ris, og i tillegg går det kjapt å lage og du kan selvfølgelig selv bestemme ingrediensene – noe som gjør det enkelt å gjøre dette til en ren veganerrett, vegetarrett eller rett med sjømat, fisk eller kjøtt.

Dette brukte jeg i dagens restemiddag:
1/2 pose ferdigkokt boil-in-bag-ris (tilsvarer cirka 60-65 gram ris tørrvare)
1 liten rødløk
2 egg
50 gram kokt skinke
1/2 avokado
agurk og paprika

Slik gjør du:
Smelt smør og ha i hakket rødløk som du surrer i panna i 3-5 minutter slik at løken blir myk. Tilsett den kokte risen som du blander sammen med løken. Tilsett 2 vispede egg og rør rundt i panna til eggene har fått eggerøre-konsistens. Så serverte jeg dette med biter av avokado og litt grønt (agurk og paprika). Enkelt, kjapt og sunt!

Andre ingredienser som egner seg godt i stekt ris er mais, erter, sopp, asparges, hvitløk – bruk det du har tilgjengelig og liker.

Forsøk å unngå å kaste mat folkens – du kan alltids bruke restene til noe! Suppe, smoothies, gratenger, pizzatopping, gryteretter og lignende.

– Silje Bjørnstad –

4 kommentarer

Siste innlegg