Denne turen kan anbefales!

Endelig ble det nye topptur igjen og endelig fikk jeg gått Lårdalstigen!

Dette er Norge på sitt beste!

Lørdag morgen reiste jeg og en kompis fra Oslo med kurs mot Telemarkskanalen, nærmere bestemt Lårdal og Dalen. Vi parkerte på Eidsborgberget og startet turen opp mot eggen med Telemarkskanalen som utsikt, og første utsiktspunkt kom relativt kjapt etter at vi hadde begynt å gå. Jeg vil absolutt anbefale å starte turen herfra, for det er en ganske heftig og bratt start på cirka 4 km hvis du går fra Lårdal.

 

Turen er merket som krevende med rød og sort løype. Enkelte nettsider omtaler også turen som “tøffere enn Besseggen”, men sammenlignet med Besseggen synes denne turen var mindre skummel og “snillere”. For all del, det er en seig tur med stigning og ned igjen, og det vil man nok kjenne godt i både bein og puls hvis man ikke er så vant med å gå mye opp og ned. Men du går på deilige, myke skogsstier med fantastiske naturomgivelser og mange nydelige utsiktspunkter. Jeg personlig merker at jeg virkelig får igjen for alle de mindre, korte turene i ulendt terrng i løpet av sesongen når jeg først går en slik lengre og mer krevende tur. Jeg storkoste meg hele turen uten for eksempel vonde knær og superhøy puls – det gjelder nok også å finne flyten med et tempo som gjør at du ikke ligger og presser på med “maks fart og innsats”, for det tar noen timer å gå 14 km i dette terrenget her.

Ikke la deg stoppe av høydeskrekk hvis denne turen frister. Ja, det er noen steder hvor du er høyt oppe, og det er rett ned enkelte partier hvis du går ut på kanten for å titte ned, men selve turstien tar deg ikke med helt ytterst på kanten eller går langs smale partier.

Man kan selvfølgelig også overnatte og gå turen på to dager – det er mange muligheter for flotte teltplasser eller for å henge opp hengekøye med nydelig utsikt. Ellers så er det faktisk også en hytte med to senger som er åpen for overnatting for turgåere. Mer info finner du på ut.no.

Jeg er i alle fall storfornøyd og Lårdalstigen leverte! Jeg har siklet på denne turen nå i 3 år, etter tips fra ei på Instagram, og jeg skal garantert gå denne turen flere ganger!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg