Dette hadde jeg ikke turt å håpe på

Hei søndag!

Denne uken her har mildt sagt vært hektisk, men utrolig bra – til tross for at kropp og form har vært hanglende. Jada, jeg har vært, og er fortsatt, forkjøla og har lett feber, x antall nyseanfall, ikke-fungerende nese, null smakssans eller luktesans og vært generelt veldig sliten. Og selvfølgelig kommer dette når man absolutt ikke har tid til å bli litt pjusk (jeg har vel egentlig aldri tid til det ;p ), men dette til tross: for en fantastisk effektiv og produktiv uke jeg har klart å få til.

PT-timer har blitt gjennomført, jeg har steppa inn som vikar på gruppetimer, artikler og fotoshoot har blitt fiksa, nødvendige admin-arbeid har også blitt gjort, og ikke minst så har jeg fått huset klart til visning (med god vaskehjelp fra mamma) – og nå begynner jeg å bli SÅ KLAR for ferie (Hei Thailand 28.februar!).

Jeg tar meg nok bloggfri den uken, men følg meg gjerne på Instagram – der blir jeg nok litt mer aktiv.

MEN tilbake til overskriften. For selv om hodet og kropp har vært litt lost denne uken, så har ikke treningsgleden eller styrken blitt borte – tvert imot. Jeg har hatt mer hvile (som igjen sikkert har ført til at kroppen virkelig har fått hentet seg inn igjen fremfor å bli enda mer brutt ned), og når jeg har trent har jeg virkelig hatt godt trykk.

Det har ikke vært mye trening denne uken, men det jeg har gjort har vært bra 😀 Og det er jo det jeg har fokus på; kvalitet fremfor kvantitet.

Jeg har blant annet klart 5 reps med 20 kg ekstra i chins, og takker kollega Anne Marte for den motivasjonen (hun er så latterlig sterk, blant annet i chins, og jeg blir så gira når jeg ser hva hun klarer, at jeg må teste litt sjæl også). Og jeg har tatt 1 reps maks vekt i dips som endte med 37,5 kg ekstra.

Jeg har også klart nye acroyoga-posisjoner, og takker kollega Morgan for det. (Makan til tålmodighet på han her ass – jeg sier “nei” sikkert 1000 ganger og tester øvelsene 37489573 ganger før jeg skjønner og får troen på at det faktisk vil gå bra).

Jeg har også klart 3 sett med 2 reps på 145 kg i sumomarkløft – og DET er kanskje det som var mest overraskende på treningsfronten denne uken. Jeg så ikke akkurat det komme etter flere dager på rad med lite søvn, mye stress og slapp kropp – men joda, denne kroppen hadde bestemt seg 😉 Hvis ting stemmer og jeg opprettholder denne styrken utover neste uke, så frister det jo med en ny makstest før avreise til Thailand, men da skal alt virkelig klaffe, så jeg planlegger ingenting. Jeg tar det som det kommer – lytter til kroppen og gjør det jeg føler for den og den dagen.

Så ja – jeg hadde vel ikke akkurat turt å håpe på at denne treningsuken skulle bli noen höydare sånn sett, men for min del så er jo trening terapi, spesielt i slike perioder hvor det skjer MYE på en gang. Når det er sagt; jeg har virkelig lyttet til dagsformen min og treningsvolumet totalt sett har vært ganske mindre denne uken. Og det er vel egentlig bare et bevis på at noen ganger, så er det virkelig “less is more” som gjelder 😉

Ha en fin søndag!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg