Effektiv trening med tabata-intervaller

Hei mandag!

I dag våknet jeg faktisk opp før alarmen, uthvilt og klar for å starte uka på Goodwill-kontoret før det blir litt jobbings på STERK i kveld. Da er det nemlig duket for første tabata-gruppetreningstimen som jeg skal ha fast mandag kl 18 og onsdager kl 19. Og jeg gleder meg sånn!

I en tabata-intervall jobber man 8 runder x 20/10-intervaller og jeg kjørte selv en tabata-økt hjemme i stua forrige uke som virkelig skapte både pulsøkning og syrefest for å si det mildt. Jeg tester alltid ut økter og øvelser som jeg skal kjøre på gruppetimer eller PT-timer, og på den nye tabata-timen er tanken å kjøre 5-tabatarunder totalt slik at timen for eksempel ser slik ut:

10-15 minutter oppvarming og forklaring.
Hoveddel med 5 runder med tabata-intervaller (cirka 25-30 minutter totalt med pauser mellom de ulike rundene):
Runde 1) Pushups + rygghev (øvelsene utføres annenhver gang)
Runde 2) Russian Twist med kroppsvekt
Runde 3) Utfall bakover med annenhvert ben (utfør hoppende utfall for tyngre variant)
Runde 4) Jumping jacks + planke (øvelsene utføres annenhver gang)
Runde 5) Airsquats (knebøy med egen kroppsvekt)

Èn runde tar nesten 4 minutter slik at effektiv treningstid blir bortimot 20 minutter totalt, og dette er 20 minutter hvor man kjenner man jobber godt med både hode og kropp, for de siste intervallene vil man kjenne godt!

Det finnes ikke noe fasitsvar på hvilke øvelser du kjører tabataintervaller med, og mange kjenner det nok igjen fra løping eller sykling også.

Her er økta jeg nevnte jeg utførte i forrige uke:

View this post on Instagram

Enkel og effektiv tabata-hjemmetrening på stuegulvet reiv godt det gitt! Kommer med syrefest-garanti for å si det sånn – tagg en treningspartner du vil ha med på «festen»🔥🤪😏 Jeg gjorde 5 øvelser med klassiske tabata-intervaller: 20 sekunders arbeid og 10 sekunders pause x 8 runder på hver øvelse. Du er ferdig trent på cirka 20 min. Øvelse 1) Goblet squat Øvelse 2) Russian twist Øvelse 3) Enarms roing Øvelse 4) Enarms push press Øvelse 5) Kettlebell swings Tips: søk opp tabata-songs på YouTube, Spotify etc, så har du både treningsmusikk og tidtaker i ett, du slipper å tenke og bare følger instruktøren i sangen 👌🏻 Kettlebell-kula jeg bruker er fra @klubbenno ☺️ #treningsglede #personligtrener #tabata #shapeupnorge #vgvektklubb #quickfix #hjemmetrening

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Ha en sporty uke!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg