Ferdigtrent på 25 min med tabataintervaller – helt uten utstyr

God fredag og velkommen til mai måned! I dag er det faktisk 1.mai og det vil si offentlig høytidsdag og fridag, men noen er jo selvfølgelig på jobb uansett for å få samfunnet til å gå rundt <3

Selv har jeg en klassisk hjemmekontor-fredag med deadline og innlevering av flere artikler til både Shape Up og Akademiet for Personlig Trening. Jeg våknet forresten opp til snø på bakken i morges, men varmegradene har fjernet mesteparten av det hvite allerede. Uansett var jeg lite keen på å gå ut i sludd og regn i dag tidlig, og derfor ble det en hjemmeøkt i stua hvor jeg bare bestemte meg for å gjøre tabata-intervaller med de 5 første øvelsene som poppet opp i hodet. Hadde jeg begynt å vurdere “skal, skal ikke?” så hadde jeg mest sannsynlig blitt sittende i sofaen resten av morgenen. Så det gjelder å ikke gi seg selv det alternativet, men bare kjøre på. Både hode og kropp våknet til underveis for å si det sånn og jeg jobber så mye bedre, og er mye mer kreativ og effektiv, når jeg har fått brukt kroppen litt før jeg setter meg ned foran laptopen for å arbeide.

TIPS: På Spotify finner du en rekke “tabata-låter” som forteller deg når du skal jobbe og når du har pause – og dette er så genialt fordi du ikke trenger å tenke på tidtaker eller se på en stoppeklokke som bare snegler seg avgårde.

Her er økten jeg gjorde:

View this post on Instagram

Når du ikke orker å tenke, og ikke helt vet hva eller hvordan du skal trene: Skriv ned noen øvelser, sett på en tabata-intervall-låt og KJØR 🥳 Her er en økt med 5 øvelser som får opp pulsen og som til sammen aktiverer de største muskelgruppene i kroppen: 1️⃣ Knebøy 2️⃣ Hand release pushups (kjør vanlige pushups på knær eller mot forhøyning etter hvert hvis denne blir tung) 3️⃣ Ettbens hipthrust (annenhvert ben) 4️⃣ Russian twist 5️⃣ Burpees med utfallshopp Du trenger ikke noe ekstra utstyr og kan gjennomføre økta når som helst, hvor som helst. Tabata-trening gjennomføres med 8 runderx20/10-intervaller og skal bære preg av korte arbeidsperioder med høy intensitet – her rekker du mye på kort tid 🥵 Ha cirka 1 minutts pause mellom hver tabata og du er ferdigtrent på 25 min👌🏻 #tabataworkout #tabata #hjemmetrening #personligtrener #bodyweightworkout #vgvektklubb #shapeupnorge

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Tips: IKKE gå for hardt ut på tempoet – da blir de siste rundene nærmest umulige og meget seige å fullføre. Så spar på kreftene i starten og så kan du heller øke tempoet på intervall 7 og 8 om du har mye igjen i tanken.

Hvis ettbens hipthrust blir tungt kan du gjennomføre med ryggen nede på gulvet og armene langs kroppen, og istedet kjøre ettbens seteløft. På russian twist kan du sette føttene i gulvet når det begynner å bli tungt. Hvis burpees med utfallshopp blir helt umulig å gjøre kan du bare droppe hoppene i øvelsene og heller gjøre den i gående variant.

Det skal koste litt underveis, men jeg lover deg at godfølelsen etterpå er så verdt innsatsen!

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg