Ferdigtrent på kun 5 minutter (se video!)

Hei mandag!

De fleste av oss er veldig klar over at regelmessig trening er bra for helsa, både fysisk og psykisk. Nå kan ordet “trening” i seg selv være noe som har en negativ undertone for mange, så finn det ordet du selv trives best med være seg “bevegelse”, “mosjon”, “trim”, “fysisk aktivitet” og så videre. Uansett så anbefaler Helsedirektoratet at voksne er i fysisk aktivitet i 30 minutter med moderat til høy intensitet daglig. Man kan dele opp aktiviteten i flere små økter som for eksempel 3×10 minutter eller 2×15 minutter. I tillegg anbefales det at man trener styrketrening hvor man bruker store muskelgrupper minst to ganger i uken.

Dette kan høres lite ut for noen og veldig mye for andre. Som personlig trening og ekspert i VG Vektklubb vet jeg hvor viktig det er senke terskelen og hele tiden minne andre om at litt alltid er bedre enn ingenting!

Derfor vil jeg tipse på denne treningsøkten som jeg har delt på VG Vektklubb sin instagramkonto hvor du selv kan styre intensiteten, arbeidstid og pauser. Uansett hvordan du velger å gjøre det så er jobben gjort på 5 minutter!

View this post on Instagram

👆5 minutter hjemmetrening med vår treningsekspert @silje_bjornstad: Dette er en ekspress-økt med kroppsvektøvelser du kan utføre hvor som helst, når som helst: 1) Utfall bakover 2) Rygghev 3) Knebøy 4) Pushups på knær/tær 5) Seteløft med tåhev Finn frem en klokke og jobb i 30 sekunder og ha 30 sekunders pause på hver øvelse. 5 øvelser = 5 minutter. Hvis du ønsker kan du øke jobbetiden til 40 sekunder og ha 20 sekunders pause, eller 45/15, eller 50/10. Start med kun 1 runde og 5 minutter først, og etter hvert kan du utvide til 2 runder og 10 minutters økt, og så gjerne 3 runder og 15 minutters økt etc. Litt er alltid bedre enn ingenting og 5 minutter klarer vi alle å få til! 😁 Er du med? 😏

A post shared by VG Vektklubb (@vgvektklubb) on

Dette er 5 styrkeøvelser som til sammen aktiverer de største muskelgruppene dine i kroppen og på disse 5 minuttene får du trent så godt som hele kroppen. I tillegg vil du også kjenne at pulsen øker og du blir god og varm i kroppen uten at du sliter deg ut på noen som helst måte.

Gjør du dette 1 gang i løpet av dagen er det så mye bedre enn absolutt ingenting. Og jeg vil tippe at du tenker at det ikke kosta deg altfor mye å gjøre denne økten, slik at du etter hvert utvider med 2 og 3 runder som fortsatt gjør det til ekspresstrening på 10 eller 15 minutter. 😉 Vil du holde deg til 5 minutter og/eller du er heeeeelt fersk innen trening så øker du bare arbeidssekundene i de ulike øvelsene – start for eksempel med å jobbe i 30 sekunder og ha 30 sekunders pause mellom hver øvelse. Så kan du øke til 35/25, så 40/20, 45/15 og kanskje 50/10. Med andre ord; du styrer showet så lek deg litt frem for å finne ut hva som passer deg og ditt nivå. Kickstart mandagen med denne 5 minutters økta – så har du satt standarden for den kommende uken!

 

Enjoy 😉

– Silje Bjørnstad –

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg