Kalorifellene du bør unngå etter trening

Det er tittelen på denne artikkelen som er skrevet av undertegnede og nylig publisert på VG Vektklubb. Saken var også på trykk i søndagsutgaven til VG.

Her er et lite utdrag fra saken: 

Føler du at du trener og trener, men at det ikke gir ønskelig effekt på vekten? Dette kan naturligvis være ganske frustrerende og du vil antakeligvis ha mer å hente ved å bli mer bevisst på kostholdet.

Et «uskyldig» restitusjonsmåltid kan faktisk tilsvare en hel middag.

Har du mål om å ta av noen kilo så må du ha et tilstrekkelig kaloriunderskudd over tid. For mange vil det være enklere å kutte ned på kaloriinntaket ved å endre på matvanene, enn å forbrenne tilsvarende mengde kalorier gjennom å øke aktivitetsnivået. Likevel er fysisk aktivitet et viktig verktøy du absolutt bør prioritere.

Å bevege på kroppen gir flere gode helseeffekter, både fysisk og psykisk. I tillegg kan regelmessig mosjon bidra til å opprettholde motivasjonen for å ta smarte matvalg som er gunstige for livsstilen din.

Dessverre er det lett å tro at du forbrenner mer enn det du faktisk gjør på en treningsøkt. Mange opplever også å bli mer sulten etter trening og som derfor unner seg litt ekstra med god samvittighet etterpå.

Når treningsstudioene i tillegg frister med ulike energi- og proteinbarer, fargerike sportsdrikker og sjokolademelk kan det være vanskelig å stå imot når sultfølelsen kommer snikende. I butikken møter man enda flere fristelser og det er fort gjort å gå på en kalorismell hvis man ikke er bevisst på valgene man tar.

(…)

Eksempel 1:
1 proteinbar 60 gram (ca 220 kcal) + 1 banan (100 kcal) + 1 halvliter sjokolademelk (ca 310 kcal) = 630 kcal totalt

Eksempel 2:
1 liten pose nøttemiks med tørket frukt, 60 gram (ca 280 kcal) + 1 proteinshake 330 ml (185 kcal ) = 465 kcal totalt

Eksempel 3:
1 liten smoothie (ca 150 kcal) + 1 yoghurtbeger 150 gram (ca 150 kcal) + 1 liten energibar 40 gram (ca 100 kcal) = 400 kcal totalt

Få tips til hva du bør tenke på og til smarte måltider etter trening ved å lese hele artikkelen her. 

Foto: Frode Hansen / VG

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg