Blomkålris er et ypperlig alternativ til ris og couscous hvis man ønsker å kutte ned på inntaket av karbohydrater og kalorier, og det er genialt for å få inn litt ekstra grønnsaker i hverdagsmaten. Dette er tilbehør som er superraskt og enkelt å lage. Alt du gjør er å rive blomkål og steke det raskt i stekepannen. Blomkålris passer perfekt som tilbehør til grillretter med kjøtt og fisk. Varier med ulike smakstilsetninger som krydder og urter – yum!
Til 3 porsjoner, 64 kcal per porsjon:
1 stk blomkål
En klype salt
En klype pepper
Litt smør/olje til steking
Slik gjør du: Riv blomkål på et rivjern og ha dette i en stekepanne med smør/olje. Dette stekes på middels sterk varme i cirka 2 minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt andre krydderurter eller litt presset sitronsaft.
Hele oppskriften inneholder 192 kcal.
Oppskriften er hentet fra denne artikkelen jeg har skrevet for VG Vektklubb.
– Silje Bjørnstad –