Karantrene? Styrkeøkt med minibands

Hei folkens!

Den siste uken som har gått har vel preget alle, på en eller annen måte. Jeg for min del har fortsatt tilsynelatende normale hjemmekontor-dager med en god miks av både skrivearbeid og hjemmetrening. I tillegg har jeg og flere STERK-kollegaer livestream-treningsøkter som du kan delta på helt gratis via Facebook-siden til STERK Helse. 

I løpet av uken har vi streamet flere yogaøkter, seniorøkter og friminutt for barn (morsom aktivitetstime for barn), mens jeg selv og kollega Morgan har hatt en egen bootcamp-time og tabata-økt. Med andre ord har du mulighet til å få trent både mobilitet, balanse, stabilitet, styrke og kondisjon. Alle kan delta og vi gir deg tips underveis til hvordan du kan gjøre øvelsene enklere eller mer utfordrende. Tempo og intensitet styrer du selv. Alle disse øktene ligger nå tilgjengelig på Facebook-siden slik at du kan trene sammen med oss når det måtte passe. Alt du trenger er dæ sjæl og en liten firkant å være på – siden øktene består av kroppsvektøvelser.

Men i tillegg til å ha livestream-økter så blir det også en god del treningsøkter hjemme i stua for min del og på instagram deler jeg også daglige økter jeg håper kan inspirere til litt fysisk aktivitet. Og jeg har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger og kule bilder av folk som tester øktene med et stort glis og sier de er superfornøyde med inspirasjon, noe som gjør meg oppriktig stolt og rørt! Det er så gøy å se!!! Karantrene er blitt det nye treningsbegrepet her i gården! 😀

I går var det styrkeøkt for hele kroppen med minibands som stod på dagens treningsmeny – noe mange har spurt etter:

View this post on Instagram

👆Styrkeøkt med minibands – 10 øvelser som trener hele kroppen 😁 1️⃣ Sidesteg (6-8 steg fra side til side) 2️⃣ Knebøy m/markant stopp i bunn 3️⃣ Hockeyposisjon (holder statisk) 4️⃣ Stående fremoverbøyd roing 5️⃣ Ettbens markløft x 2 6️⃣ Pushups 7️⃣ Triceps pushdown x 2 8️⃣ Enarms roing x 2 9️⃣ Seteløft 🔟 Utoverrotasjon Jobb 30 sekunder med 10 sekunders pause på hver øvelse før du går videre til neste. Fullfør 1 runde med de ulike øvelsene (eller plukk ut de du vil gjøre), før du tar en litt lengre pause og gjenta. Kjør 2-4 runder totalt, eller flere🔥😏 #hjemmetrening #minibands #vgvektklubb #sterkhelse #treningsglede #shapeupnorge

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Selv trente jeg 3 runder med alle de 10 ulike øvelsene der jeg jobbet i 30 sekunder og hadde 10 sekunders pause mellom hver øvelse. Men du kan selvfølgelig fint justere opp eller ned tidsintervallene du jobber i, eller eventuelt jobbe med repetisjoner i stedet for på tid, for eksempel 10-15 reps på hver øvelse. På de øvelsene hvor det står “x 2”, så betyr det at du skal gjennomføre ett sett på hver side, altså 30 sekunder på høyre side og så 30 sekunder på venstre – dere skjønner greia. Du trenger heller ikke å gjennomføre alle de 10 øvelsene – du kan for eksempel plukke ut 5-6 øvelser og fortsatt få trent hele kroppen.

Da kan du for eksempel gjøre:
Sidesteg
Knebøy
Enarms roing
Pushups
Seteløft

God trening!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg