Når gjorde du dette sist?

Hei onsdag!

Jeg regner med jeg ikke er alene om å nyte finværet nå for tiden. Da er det jo så deilig å kunne slå to fluer i en smekk med utendørs trenings der man får både frisk luft samtidig som man beveger på kroppen. Og det finnes jo så utrolig mye forskjellig man kan trene ute, slik som for eksempel eksplosiv styrketrening med ulike hopp-øvelser, sprintintervaller og så videre.

For når var sist du egentlig hoppa?

Mange av oss gjorde jo mye av det her som barn, men etter hvert som årene går glemmer man kanskje litt de typiske øvelsene man gjorde i gymtimene som 60-meter, spensthopp, lengdehopp, hopp opp på kasse, hinke fremover og lignende. Men dette er faktisk helt super styrketrening som trener både eksplosivitet, stabilitet, koordinasjon og kroppskontroll. Dette er alle viktige egenskaper som bidrar til både en sunn og sterk kropp, samt fremgang i treningen din. 

Du trenger ikke mye utstyr, og du kan enkelt variere øvelsene med blant annet både to- og ettbeinsøvelser og du kan finne ulike høyder og lengder å hoppe på. Man kan også jobbe med eksplosive sprintdrag i motbakke eller på løpebane der du kjører kortintervaller med maks innsats  – for eksempel 60-metere eller 100-metere. Dette er perfekt utendørs trening som både store og små kan teste ut! I tillegg vil det å trene eksplosive øvelser en gang iblant bidra til variasjon – et viktig treningsprinsipp for fremgang og resultater. Samtidig vil du også kunne bli motivert av å utfordre deg på noe nytt og som kan skape mestringsfølelse. Og så er det jo faktisk veldig morsomt å hoppe! Bare prøv selv!

Husk at når du trener eksplosiv styrke, så skal du skal gi maks innsats i de ulike øvelsene. Derfor er det viktig at du føler deg uthvilt og at du bruker god tid på oppvarming for å forberede kropp og hode.

Uten skikkelig oppvarming og manglende konsentrasjon kan dette føre til at du ikke får tatt i skikkelig og dermed bidra til større risiko for skade. Når du trener eksplosivt genererer du stor kraft på kort tid, og dette er derfor en treningsform som er belastende for kroppen og bør derfor ikke overdrives. 1-2 økter i uken med noen eksplosive øvelser vil passe de fleste.

Her får du tips til 10 øvelser du kan teste ut:

View this post on Instagram

👆10 øvelser hvor du trener egenskaper som eksplosivitet, stabilitet og kroppskontroll 👌🏻😏 Kanskje noen av disse frister på neste økt? Øvelser som involverer hopp kan være myyye tyngre enn det man tror samtidig du får opp pulsen. I tillegg er dette øvelser som er enkle å trene utendørs med minimalt utstyr (vær kreativ og bruk det du finner ute i naturen) – og det er faktisk ganske GØY! 🙃 2-4 sett med 4-8 reps er et fint utgangspunkt for de fleste med disse øvelsene: 1️⃣ Fallhopp 2️⃣ Ettbens fallhopp 3️⃣ Kjappe box jumps 4️⃣ Eksplosive stepups 5️⃣ Burpees over stokk 6️⃣ Sidehopp over stokk 7️⃣ Spensthopp fremover 8️⃣ Bulgarske splittbøy med hopp 9️⃣ Eksplosive pushups 🔟 Burpees-pullups (eller i alle fall et forsøk på en variant av øvelsen 😆) #shapeupnorge #vgvektklubb #liveterbestute #hjemmetrening #helenorgetrener #treningsglede

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Ha en sporty og spretten onsdag!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg