Nice cream: sunn “banan-is”

Hei!

Tidligere i sommer skrev jeg en sak om “nice cream” for VG Vektklubb og dette er altså enkelt og greit fryst banan som du putter i en blender eller food processor. Da får man en “is” med deilig og kremete konsistens. Godt modne bananer gir en naturlig søtsmak og derfor er det smart å fryse ned biter av bananer, og annen frukt, som er på vei til å bli overmodne. Da har du alltid ingrediensene klare til å lage deg en skål med nice cream.

Og det blir så latterlig digg!!!

Siden hovedingrediensen i nice cream består av kun frosne bananer så er dette et mye sunnere alternativ enn tradisjonell fløteiskrem og softis. Her sparer du både kalorier og mettet fett, og du trenger heller ikke å tilsette ekstra sukker for å få en god sødme.

Grunnoppskrift nice cream
1 stor banan, fryst i skiver

Slik gjør du:
Fjern skallet, kutt bananen i skiver og legg de i en frysepose eller boks.  Du kan godt ha ørlite sitron over for å unngå misfarging, og legge gjerne bananbitene med litt mellomrom slik at de ikke fryser sammen og blir en stor klump. Bananbitene bør ligge i fryseren minst 3–4 timer før du lager bananisen. Ta ut bananskiver fra fryseren og la det tine i 5–10 minutter i romtemperatur. Ha banan i en blender eller food processor og kjør til du får en kremet konsistens. Du kan fint spise nice cream med en gang eller du kan sette den i fryseren for å få en fastere konsistens, og dersom du ønsker å forme kuler.

TIPS: Tilsett gjerne ulike ingredienser sammen med de fryste bananskivene for å variere smaken eller bruk forskjellige toppinger. Prøv deg frem med ulike frukter og bær, kakaopulver, vaniljepulver, litt gresk yoghurt, kaffe og lignende.

Les hele artikkelen her og få tips til tre digge toppinger du kan bruke.

ENJOY!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg