Oppskrift: Mager potetsalat

Hei mandag!

I går skrev jeg om denne artikkelen hvor jeg deler 7 ulike oppskriftstips til sunne, deilige, kalorivennlige og grønnere tilbehørsvarianter til grillmaten og andre middager.

Ett av disse tipsene er hjemmelaget potetsalat hvor tradisjonell rømme/creme fraiche er byttet ut med mager kesam – noe som gir en mer protenrik potetsalat sammenlignet med de klassiske kjøpevariantene.

Til 4 porsjoner, 144 kcal per porsjon:

4-5 stk kokte poteter, avkjølt
1 eple
1-2 ss sitronsaft
300 gram mager kesam
2 stk vårløk
1 hvitløksfedd (kan sløyfes)
2 ss gressløk
En klype salt
En klype pepper

Slik gjør du: Del opp poteter og eple i mindre biter. Bland dette sammen med kesam og sitronsaft, og tilsett finsnittet vårløk. Hvis du ønsker tilsetter du hvitløk som du har finhakket eller knust med en hvitløkspresse. Til slutt smaker du til med gressløk, salt og pepper. La potetsalaten trekke i minst én time før servering.

Hele oppskriften inneholder 576 kcal.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

2 kommentarer
    1. For å runde av den magre smaken pleier jeg å ha litt tagatesse oppi, uten at den blir søt.
      Eller en sa chilisaus uten tilsatt sukker😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg