Hei!
Her om dagen fant jeg ut at jeg hadde en del potetmel i skuffen som omtrent aldri blir brukt til noe, så da var det på tide å gjøre noe med det. Både fordi jeg hater å kaste mat + at jeg synes det er utrolig motiverende og inspirerende å teste “gamle oppskrifter” med en liten vri. Så da ble det pai med havre- og potetmelbunn. Og det ble skikkelig godt! I tillegg er jo pai genialt å lage når du vil bruke opp andre rester du har i kjøleskapet som for eksempel grønnsaker som lever på siste vers, noen oste-biter og så videre.
Jeg lagde en vegetar-pai denne gangen og den ble både digg, mettende og proteinrik.
Til 2 porsjoner
Bunn:
100 gram havremel
60 gram potetmel
1 egg
100 gram cottage cheese
Fyll:
3 egg
2-3 dl revet ost
En skvett melk (kan sløyfes, men jeg hadde i dette fordi det var så lite igjen i kartongen)
Ønskede grønnsaker, kjøtt etc
Litt salt og pepper
Bland sammen mel og vend inn egg og cottage cheese. Trykk alle ingrediensene godt sammen slik at du får en jevn deigklump. Deretter trykker du ut deigen til en jevn bunn i en smurt ildfast form. Prikk bunnen med en gaffel og sett kaldt i cirka en time.
Deretter steker du bunnen i stekeovn i 12-13 minutter på 210-225 grader. Lag eggeblandingen ved å vispe sammen egg, ost og eventuell mel. Hell dette over bunnen. Legg på ønsket fyll og dryss over litt salt og pepper.
Stek videre på cirka 180-200 grader i cirka 15-16 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien har fått litt brunfarge i kantene.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –