Proteinrik pai med potetmel

Hei!

Her om dagen fant jeg ut at jeg hadde en del potetmel i skuffen som omtrent aldri blir brukt til noe, så da var det på tide å gjøre noe med det. Både fordi jeg hater å kaste mat + at jeg synes det er utrolig motiverende og inspirerende å teste “gamle oppskrifter” med en liten vri. Så da ble det pai med havre- og potetmelbunn. Og det ble skikkelig godt! I tillegg er jo pai genialt å lage når du vil bruke opp andre rester du har i kjøleskapet som for eksempel grønnsaker som lever på siste vers, noen oste-biter og så videre.

Jeg lagde en vegetar-pai denne gangen og den ble både digg, mettende og proteinrik.

Til 2 porsjoner

Bunn:
100 gram havremel
60 gram potetmel
1 egg
100 gram cottage cheese

Fyll:
3 egg
2-3 dl revet ost
En skvett melk (kan sløyfes, men jeg hadde i dette fordi det var så lite igjen i kartongen)
Ønskede grønnsaker, kjøtt etc
Litt salt og pepper

Bland sammen mel og vend inn egg og cottage cheese. Trykk alle ingrediensene godt sammen slik at du får en jevn deigklump. Deretter trykker du ut deigen til en jevn bunn i en smurt ildfast form. Prikk bunnen med en gaffel og sett kaldt i cirka en time.

Deretter steker du bunnen i stekeovn i 12-13 minutter på 210-225 grader. Lag eggeblandingen ved å vispe sammen egg, ost og eventuell mel. Hell dette over bunnen. Legg på ønsket fyll og dryss over litt salt og pepper.

Stek videre på cirka 180-200 grader i cirka 15-16 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien har fått litt brunfarge i kantene.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg