Quickfix-trening med “pyramide-reps”

Tjohei og plutselig var det lørdag!

Denne uken her har gått så innmari fort og mye skyldes nok at jeg er back in business med PT-jobbings – noe jeg er meget takknemlig og glad for. Hellandussen hvor fantastisk deilig det er å ha tilsynelatende normale og fulle jobbdager der du ser folk og kollegaer man virkelig har savnet de siste ukene.

Men hjemmetrening har jeg fått tid til og de siste dagene har jeg blant annet gjort det “kort og godt” med 3 øvelser og pyramide-reps (eller ladder reps/stigereps avhengig av om du går “begge veier” eller er fornøyd når du har gjort 1-10 reps én vei).

På den første økten brukte jeg en kettlebell, men du kan også utføre øvelsene med en manual eller bare gjøre tre helt andre øvelser hvor du ikke er avhengig av noe utstyr. Uansett er greia her at du starter med 10 repetisjoner på hver øvelse, før du fortsetter med 9, 8, 7 og så videre helt ned til 1 (“stige-reps”). Og så går du opp igjen, hvis du ønsker 😉 (pyramidereps). Du kan også snu om på repetisjonene og begynne med 1 rep, så 2, 3, 4 etc.

Forslag til en variant av denne økten med kroppsvektøvelser er å utføre froskehopp eller knebøy med hopp som øvelse 1 og rygghev eller seteløft som øvelse 2. Burpees med sidehopp trenger ikke noe alternativ 😉

 

En annen økt jeg har gjort i løpet av uken er med samme konsept, men da med nettopp kroppsvektøvelser:

 

Å jobbe på denne måten vil garantert få opp pulsen, og musklene føles rimelige seige ut etter hvert de også. MEN ikke gå for hardt ut på tempoet og ta de småpausene du trenger underveis slik at du klarer å gjennomføre istedet for at du risikere “å gå på en smell” halveis i økta.

Ha en sporty helg!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg