Sånn opplevde jeg det å ha korona

Etter 10 dager med korona-isolasjon føltes det helt ubeskrivelig ut å kunne gå tur i skogen, løpe med skogsstier som underlag, kjøre bil og ikke minst SE FOLK. I tillegg våknet jeg opp med smakssansen tilbake i dag, etter flere dager uten, og det har rett og slett vært skikkelig halleluja-stemning for min del denne søndagen.

Som jeg skrev i forrige innlegg så fikk jeg påvist koronavirus i kroppen og etter at positiv koronatest var et faktum så har jeg levd 10 dager i isolasjon i min egen leilighet. Det vil si at du ikke har lov til å gå ut av døra og jeg har knyttet godt kjennskap til både Kolonial, tredemølla mi, FaceTime og balkongen min. Fysisk sett så har jeg virkelig vært en av de heldige hvor koronaviruset (så langt i alle fall) ikke har gitt meg store symptomer. Jeg har vært feberfri, ikke hatt noen typiske influensa-tegn, jobbet som normalt fra hjemmekontoret og opprettholdt daglig hverdagsaktivitet med gåturer på mølla og lett styrketrening i stua eller på balkongen. Det er jeg evig takknemlig for. Jeg har virkelig ikke pushet hverken puls eller muskelstyrken, og kommer til å fortsette med lett aktivitet også de neste dagene, selv om kroppen har kjentes (og kjennes) normal og bra ut. Alt i alt så har formen min føltes fin ut hele veien, med unntak av litt hodepine og trykk i øya de første dagene i isolasjon, pluss at jeg har hatt et par dager hvor energinivået har vært veldig opp og ned – og jeg har for eksempel blitt fortere sliten etter noen timer med laptop-arbeid. Midt i isolasjonen mistet jeg både lukt og smak, og det var virkelig borte 100 prosent. Jeg har aldri opplevd å miste lukt- og smakssans på denne måten før – det virkelig helt dødt og for å gjøre en lang historie kort; jeg har spist min første boks med makrell i tomat uten problem, og til vanlig så er dette noe jeg brekker meg av bare jeg kommer inn i et rom hvor noen har åpnet en slik boks med det jeg kaller for “kattemat i tomatsaus”.

Men når jeg gikk inn i isolasjon så satte jeg meg tre mål for å unngå å risikere at jeg skulle bli helt koko:
1) Minst 30 minutter dagslys og frisk luft hver dag (veldig takknemlig for å ha balkong)
2) Minst 10.000 skritt hver dag så langt formen tillot dette (veldig takknemlig for å ha tredemølle)
3) Lage masse digg mat og bruke lang og god tid på matlaging. Dette punktet gikk liksom litt bort av seg selv når både lukt og smak forsvant helt, men da ble det til at jeg snudde om og tenkte at “dette er en jo ypperlig mulighet for å spise ting jeg vet jeg burde spise mer av, men som jeg ikke spiser til vanlig fordi jeg ikke liker det (LES: er kresen på smak). Og i mitt tilfelle så betyr det enkelt og greit FISK. Så da bestilte jeg både makrell i tomat, laksefilet og seifilet fra Kolonial, så da har det blitt både fiskemiddag, makrell i tomat og fiskesuppe de siste dagene her. Det som faktisk er ganske artig er at dagen etter jeg hadde fortært den makrell-i-tomat-boksen, så hadde luktesansen min kommet tilbake – så jeg tipper luktesansen ble såpass sjokka at den bare skrudde seg på over natta etterpå :p

 

Uansett; jeg kan virkelig ikke klage da jeg (tilsynelatende hvert fall) har kommet meg gjennom denne korona-perioden relativt smertefritt – og jeg har også lært å sette pris på helt vanlige hverdagslige ting på en ny måte. Som for eksempel at man bare kan gå ut og tømme søpla når man vil/må og hente posten for å ta de banale eksemplene.

Ha en fin søndag og lag deg selv en nydelig uke.

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg