Slik får du til å trene hjemme NÅ

Vi er i en unntakstilstand og det preger oss alle. Det er stort flertall som har hjemmekontor og/eller er i hjemmekarantene, og i den forbindelse er det kommet mange tips og råd om hvordan man skal legge opp dagen til å bli mest mulig normal og effektiv. Ett råd som gjerne går igjen er “å sikre fysisk aktivitet” og “hjemmetrening”

Som frilansjournalist og personlig trener er jeg selv godt vant med gode rutiner i forhold til hjemmekontor og det å se alternativer og muligheter til å få til effektive økter uavhengig av et treningssenter eller fancy treningsutstyr. Selv om jeg har hjemmekontor har jeg fortsatt en plan for dagen som også involverer tidspunkter for kontorpauser og fysisk aktivitet. Selv om man nå er hjemme og mange kanskje tenker at “da er det mye enklere å få trent”, så må det fortsatt prioriteres og struktureres! Og dette vet jeg, og forstår jeg, ikke er “barebare” for alle, så her er noen tips jeg håper kan hjelpe på veien:

1) Sett det inn i timeplanen.
Ha en oversikt på hvordan dagen ser ut med bestemte tidspunkter for både jobbbolker (og eventuell hjemmeundervisning for barn), måltider, kontorpauser/”friminutt” og så videre – og forsøk så godt du kan å forholde deg til denne. Her setter du også inn tidspunkt for fysisk aktivitet og treningsøkt(er). Da har du bestemt deg litt på forhånd og du slipper å bruke tid på å vurdere “skal, skal ikke”.

2) Ha en plan for treningen.
Skal du være inne eller ute, med eller uten utstyr, gå en tur eller lage en hinderløype med barna? Når du har avtalt et tidspunkt med deg selv for treningsøkten så ha detaljene klare. Hva slags øvelser skal du gjøre, hvor mange repetisjoner/hva slags tidsintervaller skal du jobbe på og hvor mange sett/runder? Når du skal komme i gang med treningen så vit hvor du skal være og sett på musikk som du vet gir deg et lite ekstra energiboost!

3) Gjør det enkelt og gjennomførbart
La deg gjerne inspirere av sosiale medier og ulike økter som du finner der, men husk at det ikke trenger å være så komplisert og KEEP IT SIMPLE AND STUPID. Om du gjør 8, 10 eller 17 repetisjoner av en øvelse eller om du jobber i 40 sekunder i stedet for 45 sekunder har for de fleste ikke så mye å si. Det viktigste er at du gjør noe og har kontinuitet i treningen din. Legg deg på et nivå som gjør at du fortsetter med gode treningsvaner og rutiner.

4) Start dagen i treningstøy
Når du våkner opp morgenen så sett på deg treningstøyet slik at du er forberedt og klar når klokka tikker mot treningstid! Fordelen med hjemmekontor er jo at ingen trenger å se hva slags antrekk du går i 😉

5) Avtal med andre at dere skal trene “sammen”
Er dere flere som pleier å gå på gruppetimer eller å trene sammen så avtal at dere skal trene sammen gjennom digitale flater. Da er det vanskeligere å “sluntre unna” samtidig som du faktisk er sosial til tross for at man skal ha begrenset sosial omgang rent fysisk sett. Mange treningssentre og trenere tilbyr for tiden også livestream-treningsøkter, så sjekk ut om det er noen timer her som passer deg og din timeplan. Ellers så finner du også mange ulike treningstimer, treningsfilmer og annen treningsinspo på YouTube som kan være verdt å sjekke ut.

 

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg