Slik kan du bli bedre i push-ups

Tjolahopp og for en deilig helg det er med sommervarme, strålende sol og stressfrie timer! I dag ble det en ute-økt i en treningspark ikke langt unna der jeg bor som jeg bare gikk forbi helt tilfeldig en dag – veldig kjekt med slike apparater maks 10 minutter fra der jeg bor! Ikke var det noen andre der heller, så det i seg selv er jo luksus synes jeg.

På agendaen stod blant annet dips og pullups, men mellom slaga fikk jeg filma noen push-ups-øvelser som jeg har delt på instagram med tips til hvordan du kan få fremgang i nettopp push-ups.

Dette er en kroppsvektøvelse som jeg vet mange drømmer om å klare “ordentlig”: på gulvet med strak kropp og tærne i bakken. Push-ups er en fantastisk bra øvelse for både bryst, triceps og skuldre i tillegg til kjerne. Du får også trent stabilitet og dette er jo en øvelse du kan gjøre HVOR SOM HELST, NÅR SOM HELST. Så vil du bli god i push-ups, så er det faktisk bare å trene nettopp push-ups der du er. Du trenger hverken treningsstudio eller noe ekstra utstyr til å bli god i denne øvelsen.

Her er noen tips til deg som vil jobbe deg opp til å klare 1 eller flere repetisjoner med “ordentlige” push-ups:

 

View this post on Instagram

👆SLIK BLIR DU STERKERE I PUSH-UPS: Mange har som mål om å klare push-ups med strak kropp på bakken. Først og fremst er det nok en gang viktig å påpeke at DU BLIR GOD PÅ DET DU GJØR. 🤓 TIPS: Ønsker du å bli bedre i push-ups, ja så må du også trene push-ups regelmessig. Mtp at dette er en kroppsvektøvelse så er det superenkelt å legge inn noen reps her og der, noe som gjør det enkelt å kunne få inn et ok volum i løpet av uken uten at det nødvendigvis må være del av en større og systematisk treningsøkt. Ta noen reps mens du venter på at middagen blir klar, i TV-titting-pauser, kontorjobb-avbrekk etc. Tren gjerne andre press-varianter som støtteøvelser for å bygge opp styrken i særlig bryst, skulder og triceps, for eks brystpress, benkpress og dips. ØVELSER: 1️⃣ PUSH-UPS PÅ TÆR: Ha fokus på å holde kroppen i en rett linje ved å stramme kjernen og sete. For å aktivere kjernen kan du tenke at du skal trekke inn navlen, "krumme" ryggen (motsatt av å svaie) og presse bekkenet ditt frem. Ha gjerne litt avstand mellom føttene. Tenk at du er eksplosiv fra bunn-posisjon; tør å ta i! 2️⃣ og 3️⃣ MED HJELPESTRIKK: Vil du klare din første push-ups på tærne så er det lurt å gjøre øvelser som ligner så mye som mulig på denne. En strikk vil avlaste i bunnen hvor det er tyngst. Jo tynnere strikken er, jo mer må du ta i selv. Du kan feste strikken i et stativ eller lignende, eller du kan "ta på deg strikken" som et 8-tall og over albuene. 4️⃣ EKSENTRISKE REPETISJONER: Er du sterk nok til å holde en god plankeposisjon på strake armer kan du prøve deg på eksentriske push-ups der du bremser på veien ned uten å miste spennet i kroppen. Sett knærne i gulvet i bunnposisjon og press deg selv opp igjen. 5️⃣ MOT FORHØYNING: En fin variant som gjør det enkelt å følge med på progresjonen da du kan jobbe deg gradvis lenger og lenger ned mot gulvet. God nybegynner-øvelse for å bli godt kjent med ditt utgangspunkt og for å bli godt kjent med øvelsen og bevegelsen. 6️⃣PÅ KNÆR: Krever ikke like mye stabilitet som push-ups på tær, men du blir likevel godt kjent med bevegelsen og du får trent press-styrken.

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Lykke til!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg