Slik kan du trene med terninger og kortstokk

Hei og god lørdag! Det er strålende vær ute her i Oslo-området i dag og den friske vårlufta sammen med sol i ansiktet er bare helt ubeskrivelig digg. Å gå seg en tur i skog og mark er jo noe som forhåpentligvis flere har merket gjør godt for både kropp og sinn, ettersom dette er noe flere nå tar seg tid til på grunn av unntakstilstanden vi lever i. Jeg håper virkelig at mange opplever hvor viktig og sunt det er å røre på kroppen på denne måten, og ikke minst hvor mye det gjør for topplokket. De fleste er godt klar over at fysisk aktivitet har mange positive helseeffekter på kroppen, men visste du også at det bidrar til at du blant annet blir mer kreativ og får bedre mental arbeidskapasitet? Og selv om vi er i en krisesituasjon så håper jeg at mange benytter muligheten til å være nettopp mer fysisk aktiv og beveger seg mer regelmessig, og samtidig da oppdager kanskje at man sover bedre, stresser mindre, har færre plager og vondter i “kontorkroppen” og så videre, og at man selvfølgelig fortsetter med gode vaner og rutiner knyttet til fysisk aktivitet også når vi er tilbake i en normal hverdag.

Hjemmetrening er jo også virkelig i vinden for tiden, og her får du to tips til enkle og morsomme treningsøkter som hele familien kan være med på.

Det første tipset har jeg delt flere ganger tidligere, men en god ting kan ikke gjentas ofte nok. Jeg er stor fan av kortstokk-økter fordi ingen økt er lik, du slipper å gruble over hva du skal gjøre og du får gjort masse arbeid. Trener du sammen med noen, enten i samme bolig eller via digitale flater, så blir det også en sosial greie, og dere kan motivere og pushe hverandre.

 

Kortstokk-økt:

Alt du trenger er enkelt og greit en kortstokk. Du kan bestemme selv om du vil trene med kroppsvektøvelser eller med utstyr – det vil jo selvfølgelig avhenge av hva du har tilgjengelig. Jeg for min del trener stort sett med kroppsvektøvelser på kortstokk-økter, for eksempel pushups, knebøy med hopp, hoppende utfall, american situps, rygghev, burpees-variant etc.

Skriv ned øvelsene på et ark, for eksempel: spar = knebøy med hopp, slik at du husker hvilket symbol som betyr hva. Tallet på kortet symboliserer antall repetisjoner. Trekker du spar 8 utføres åtte repetisjoner med knebøy med hopp. Knekt representerer 11 repetisjoner, dame 12, konge 13, og ess 14.Fordel kortstokk-bunken utover med bildesiden ned. Trekk et kort og utfør den øvelsen symbolet og antall repetisjoner som kortet viser. Når man har trukket et kort og utført øvelsen, så går man rett på neste kort, og gjennomfører neste øvelse og antall repetisjoner. Fortsett til du/dere har vært igjennom alle de 52 kortene. Man kan også dele kortstokken i to og gjennomføre 26 kort, eller sett på en klokke og gjør det du/dere rekker på for eksempel 20 minutter. Man kan så klart også lage sine egne øvelsesvarianter for bildekort eller ha med jokere i kortstokken som symboliserer helt andre øvelser og repetisjoner. For eksempel kan dame bety 20 splitthopp, joker 50 seteløft og så videre. Her er det bare å la kreativiteten slippe løs. Kanskje de minste i familien har noen forslag?

View this post on Instagram

2020 – året der forhåpentligvis mange har skjønt at man ikke skal kimse av hjemmetrening, og hvor viktig fysisk aktivitet er for både topplokket og kroppen generelt😬 Selv er jeg stor fan av klassikeren «kortstokk-økt» som nettopp har bidratt til ♥️104 burpees ♣️104 knebøy med hopp ♦️104 pushups ♠️104 situps Og for all del, jeg kan godt forstå at det kan bli litt mye noen ganger med sosiale medier som florerer av treningstips og kreative økter (husk uansett alltid at det enkle er ofte det beste og at man faktisk kommer meget langt med kroppsvektøvelser), men hvis du da bruker tid og energi på å irritere deg istedenfor for å bli inspirert, så trykk unfollow og rydd opp i lista di over hvem du følger 🤷🏻‍♀️ Det er mer enn nok av andre ting å være frustrert over akkurat nå😔🦠💔 #shapeupnorge #vgvektklubb #helenorgetrener #hjemmetrening

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Terning-trening:
I stedet for kortstokk kan du også bruke terninger til å avgjøre hvordan treningsøkta di blir. Finn frem et ark hvor du skriver ned 6 ulike øvelser/aktiviteter. Kast 1 terning som avgjør hvilken øvelse/aktivitet man skal gjøre. Deretter kaster du 2 (eller 3) terninger som avgjør antall repetisjoner. Sett på en stoppeklokke i for eksempel 20 minutter og se hva slags økt terningene byr på! Denne aktiviteten må jo være perfekt for den kommende påskeuka for både barn og voksne. Her blir det både gøy og uforutsigbart, samtidig som man absolutt får brukt kroppen.

Ha

View this post on Instagram

Trenger du litt inspo til hjemmetrening/fysisk aktivitet i heimen og den kommende påskeuka? Her får du tips fra vår treningsekspert @silje_bjornstad til morsom 🎲-trim for hele familien: Finn frem et ark hvor du skriver ned 6 ulike øvelser/aktiviteter. Kast 1 terning som avgjør hvilken øvelse/aktivitet man skal gjøre. Deretter kaster du 2 (eller 3) terninger som avgjør antall repetisjoner. Sett på en stoppeklokke i for eksempel 20 minutter og se hva slags økt terningene byr på!🤗 Eksempler på øvelser: 1️⃣Splitthopp 2️⃣Seteløft 3️⃣Halve burpees 4️⃣Knebøy m/hopp 5️⃣Rygghev 6️⃣Pushups Andre øvelser man kan sette opp er for eksempel hinking, froskehopp, klatreplanke, situps, høye kneløft, sidehopp osv. Her er det selvfølgelig lov til å være kreativ og få gjerne barna til å komme med forslag til øvelser 😌

A post shared by VG Vektklubb (@vgvektklubb) on

Ha en sporty helg!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg