Spicy fullkroppsøkt med kroppsvektøvelser

Først og fremst: takk til han som kommenterte “det er ei beast jente her ass” når jeg kjørte denne økten i treningsparken (se klippet av chins på insta-filmen lenger ned). Det ga utvilsomt motivasjon til å gi litt ekstra i de ulike øvelsene, så mer av positiv feedback av kjente/ukjente på trening folkens! 😀

Jeg elsker å kombinere sol og frisk luft med en treningsøkt i treningsparken, og selv om jeg der har tilgang til flere apparater med vekter, så trives jeg godt med kroppsvektøvelser jeg altså. Og egenvektstrening av ulike varianter kan være mer enn tungt nok for å si det sånn. For eksempel vil det å fokusere på eksplosivitet være et alternativ (ved å for eksempel legge til et hopp i repetisjonene når man gjør beinøvelser), eller så kan man ha fokus på å skape et større bevegelsesutslag i ulike øvelser man gjør (for eksempel gå lenger ned med kroppen i utfallsvarianter, trekke seg godt opp og strekke armene helt ut i roing/kroppshev-øvelser osv).

Her er i alle fall det som var min siste utendørs-økt der jeg kjørte trisett (tre øvelser etter hverandre) hvor både muskulatur og pulsen fikk jobba rimelig greit.

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad)

Juster antall repetisjoner etter som du selv vil (utfør for eksempel 3×10 på alt for å gjøre det enkelt) og med kroppsvektøvelser er det lett å justere øvelsen lettere eller tyngre basert på nivå.

I kroppshev-øvelser kan du bruke en hjelpestrikk, eller kjør flere ulike varianter av kroppsroing i stang (bytt på med underhåndsgrep og overhåndsgrep samt avstanden du har mellom hendene. I beinøvelsene kan du droppe hoppene for en lettere variant. Dips kan utføres mot en benk med føttene i bakken og pushups kan gjennomføres med knærne i bakken og/eller med hendene mot en forhøyning. Sideplanke kan også bli enklere ved å bruke en høyere benk eller lignende som du lener deg på og istedet for repetisjoner med benløft kan du heller holde statisk i for eksempel 30 sekunder på hver side.

Så, ta eierskap til hvordan du vil gjennomføre treningsøkten din – husk at du gjør det for deg selv og ikke minst må jeg nok en gang gjenta meg selv for ørtende gang: LITT ER ALLTID BEDRE ENN INGENTING.

God trening!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg