I dag er det mandag og da ble det “kjøttfri middag” på meg, inspirert av “meatfree monday”, med en vegetarisk bønnegryte som ble så utrolig smakfull! Og som i tillegg gikk superraskt og enkelt å lage.
Til 2 porsjoner:
1 boks kidneybønner
1 stk løk
1 fedd hvitløk
½ stk rød paprika
1 boks mais
1 boks hakkede tomater med chili eller hvitløkssmak
1 ts rapsolje
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær opp løk og paprika. Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner og mais. La dette stå og småputre i cirka 10 minutter. Smak til med salt, pepper, chilipulver og sitronsaft. La dette stå å putre videre i 5-10 minutter. Server med for eksempel grovt brød, ris, pasta eller en salat. Jeg hadde blomkålris ved siden av og kan absolutt anbefale det.
Her får du masse deilig smak og ikke minst masse god næring.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –