Sunn og enkel vegetargryte med bønner

I dag er det mandag og da ble det “kjøttfri middag” på meg, inspirert av “meatfree monday”, med en vegetarisk bønnegryte som ble så utrolig smakfull! Og som i tillegg gikk superraskt og enkelt å lage.

Til 2 porsjoner:
1 boks kidneybønner
1 stk løk
1 fedd hvitløk
½ stk rød paprika
1 boks mais
1 boks hakkede tomater med chili eller hvitløkssmak
1 ts rapsolje
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du:
Skjær opp løk og paprika. Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner og mais. La dette stå og småputre i cirka 10 minutter. Smak til med salt, pepper, chilipulver og sitronsaft. La dette stå å putre videre i 5-10 minutter. Server med for eksempel grovt brød, ris, pasta eller en salat. Jeg hadde blomkålris ved siden av og kan absolutt anbefale det. 

Her får du masse deilig smak og ikke minst masse god næring.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg