Sunn og kjapp reste-omelett

Hvert år går flere tonn med mat i søpla, noe som er sløsing med ressurser og gode produkter. Å redusere matsvinn vil bidra til å spare både penger og miljø, og selv er jeg ganske så opptatt av å ikke kaste mat eller matrester. Det er så mange matprodukter og ingredienser som fortsatt kan brukes til å lage næringsrike, smakfulle og kreative matretter selv om det har gått ut på dato eller matvaren har ligget litt lenge i kjøleskapet.

I går ble det derfor reste-omelett med osteskalker, 4 skiver kokt skinke som gikk ut på dato dagen før, rester av strimlet kål, en sliten gulrot og en mindre pen vårløk. Resultatet ble skikkelig digg og smaken var det absolutt ingenting å si på!

 

Til 2 porsjoner:
6 egg
5-6 ostebiter (aner ikke mengden/gram)
40-50 gram kokt skinke eller annen magert kjøttpålegg, skjært opp i biter
1 gulrot, skjært opp i biter
3-4 ss strimlet kål
1 stilk vårløk
Salt og pepper
1 ss smør til steking

Slik gjør du:
Smelt smør i en stekepanne og tilsett kål og gulrot. La dette surre i 1-2 minutter før du tilsetter eggeblandingen som er vispet sammen med ost og skinke. Dryss over litt salt og pepper. Skru ned til middels sterk varme og la omeletten stivne før du vender den ene halvparten over den andre. Ha over fersk vårløk og omeletten er klar til servering.

Enjoy!

TIPS: Andre matretter som egner seg perfekt for å bruke opp de siste restene av ulike ingredienser og/eller matprodukter som har gått ut på dato er supper, gryteretter, pannekaker/vafler, ost-og-skinke-horn, reste-pizza/pizzasnurrer, smoothies, grønnsaksmos, salater og lista fortsetter.

 

– Silje Bjørnstad –

2 kommentarer
    1. Er d sunt å spise 3 egg i ett måltid når kolesterolverdiene mine ligger i dårligste normalområde? Og hvor mange egg kan jeg spise pr uke?

    2. Hei! Hvor mange egg man kan spise per måltid(dag/uke er individuelt (for eksempel hvordan er livsstilen og kostholdet ellers, etc), men generelt vil det å spise egg ikke ha negativ effekt på kolesterolet for friske mennesker. Og husk at det er gjennomsnittet over tid som har størst påvirkning på helsen. Har du påvist diabetes eller forhøyet kolesterol anbefales det å begrense inntaket av egg, og ikke minst bør man gå jevnlig til lege og sjekke kolesterolnivåene sine hvis dette er noe man er bekymret for.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg