Supereffektiv fullkroppsøkt (se film)

Det er fredag og det betyr (snartt) HELG!

Her er det som vanlig hjemmekontor-fredag og så tar jeg turen mot Finnskogen senere i ettermiddag. Der blir jeg til søndag og jeg håper på masse kos med vovsene og ikke minst friske høstturer i skogen. I tillegg så har storebroren min bursdag, så da blir det nok en liten feiring for han i løpet av helgen også.

Men tilbake til overskriften – denne økta gjorde jeg i går og jeg kom raskt inn i flyten med “ikke-tenke-bare-gjøre”-modus. Nå for tiden trenger jeg ikke noe spesifikt program, men jeg liker fortsatt å vite hva jeg skal gjøre før jeg setter i gang med en treningsøkt. Da slipper jeg å bruke tid og energi på å lure hvor jeg skal og hvor mange sett x repetisjoner jeg skal gjennomføre på ulike øvelser.

Så jeg satte opp følgende:
5 runder totalt med 5 øvelser pluss 500 meter løping. Med andre ord så var plutselig tallet 5 et stikkord for økta. Og for å gjøre det enkelt så bestemte jeg meg for å ta 10 repetisjoner på de ulike øvelsene.

Start hver runde med 500 meter løp og utfør deretter 10 reps på alle de 5 ulike øvelsene. Dette utgjør 1 runde. Så starter du en ny runde med nye 500 meter løp og 10 nye reps på samtlige øvelser.

View this post on Instagram

Gjør det enkelt og effektivt 💁🏻‍♀️ Her har du en superdigg økt som trener hele kroppen samtidig som du får opp pulsen. Du gjør 5 runder totalt med: 500 meter løp 10 pullups 10 knebøy 10 smale pushups 10 markløft 10+10 renegade row Jobb med en belastning som du klarer å ta 10 reps med sammenhengende, og bruk gjerne strikk til pullups (eller kjør nedtrekk) og/eller forhøyning til pushups for å gjøre øvelsen noe lettere. Start hver runde med 500 meter løping på mølla og utfør øvelsene rekkefølgen som står – ta de småpausene du trenger underveis og nyyyt godfølelsen etterpå 😏 #shapeupnorge #personligtrener #proteinfabrikken #treningsglede #vgvektklubb

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

 

De ulike øvelsene er såkalt baseøvelser, det vil si flerleddsøvelser som aktiverer flere store muskelgrupper og som til sammen utgjør en fullkroppsøkt. Med 500 meter på mølla får du også inn litt pulsstigning og ekstra jobbing for hjertepumpa. Her får du gjort mye arbeid på 1 runde for å si det sånn.

Høres det voldsomt ut med 5 runder og 500 meter løping på hver runde, så kan du jo bare skalere det ned til 4 runder og 400 meter løping, eller 3 runder og 300 meter løping. Gjør det som passer deg!

GOD HELG!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg