I går var jeg hos Sandra, (supergod venninne og kollega), som i flere år jobbet på Åpent Bakeri som baker og konditor. Med andre ord så kan denne dama kaker, pynt og snacks! Vi lagde både boller, mørdeigskaker med sitronsmak, cookies og snickersbiter.
Jeg skal dele alle oppskriftene og vi begynner med Snickersbitene som er veldig enkle og går raskt å lage.
Til 1 langpanne:
1 dl sukker
2 dl sirup
350 gram peanøttsmør
2 dl kokos
5 dl rice crispies (eller corn flakes)
200 gram kokesjokolade
Slik gjør du:
Ha peanøttsmør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til blandingen har smeltet godt sammen og rør under oppvarming for å unngå at noe brenner seg fast i kjelebunnen. Blandingen skal helst ikke koke. Deretter blander du inn rice crispies og kokos, og rører alt godt sammen til du får en jevn blanding. Smør røren utover en langpanne ikledd bakepapir. Smelt kokesjokolade i vannbad, eller i mikrobølgeovnen (varmes opp i 30 sekunder om gangen), og hell over. Sett kaken til avkjøling i et kjøleskap eller lignende. Når blandingen har stivnet deler du kaken opp i små ruter eller rektangulære firkanter. Disse bitene kan du legge pent i en boks eller liten krukke med en koselig julehilsen til noen du er i glad i – perfekt julegavetips!
Oppbevares kjølig.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –