Tar du denne treningsutfordringen?

Jeg elsker virkelig jobben som personlig trener og blir oppriktig stolt, glad og så imponert av hva PT-kundene mine får til. Det er så givende å få være med på folks progresjon, fremgang og utvikling, både mentalt og fysisk. Når noen mestrer noe de aldri hadde trodd de skulle klare, eller man når et stort mål som man virkelig har lagt inn innsatsen som kreves, så får også jeg som personlig trener et skikkelig endorfin-kick og ordentlig godfølelse i kroppen.

I tillegg blir jeg virkelig så inspirert av alle de ulike menneskene jeg er så heldig å møte og å bli godt kjent med. Jeg tenker ofte på mine egne PT-kunder de dagene hvor treningslysten er på bånn, eller trenger inspirasjon til en treningsøkt – det gir meg motivasjonsboost å tenke på den innsatsen de faktisk legger ned i våre PT-timer, samt at jeg også elsker å få tilbakemeldinger på SMS, mail eller lignende om treningsøkter de har gjort på egen hånd, eller en selfie med et skikkelig godt post-trenings-smil.

Noen ganger blir jeg også selv utfordrert til å teste ut nye treningsøvelser eller treningsformer – både for å kunne gi tips videre til den aktuelle PT-kunden, men også fordi JEG SELV absolutt har godt av å prøve noe nytt.

I forrige uke hadde jeg for eksempel en PT-kunde som kom og sa at hun gjerne ville lære seg “situps helt opp” – altså at man skal rulle opp på føttene fra en situps-posisjon. DET er noe jeg aldri hadde testet før, så da sa jeg skulle prøve ut dette til neste gang vi møttes slik at jeg selv kan kjenne på hva som kan være utfordrende, hva man bør jobbe med for å få det til og så videre.

Derfor forsøkte jeg meg på denne i går, og bare for å gjøre det litt ekstra mer spicy så la jeg til en burpees også. Og DENNE kombinasjonen er tyngre enn det det kan se ut som. Det holdt med 5-6 repetisjoner for min del før jeg måtte ta en pause.

Du starter i oppreist posisjon før du setter deg ned på gulvet samtidig som du da ruller litt tilbake og løftet hofta opp på gulvet og har armene over hodet. Deretter tenker du at du skal skape mest mulig kraft som du skal bruke til å “kaste deg opp” ved å rulle opp, sette beina i bakken samtidig som armene kommer frem (så går du ned i en klassisk burpee hvis du ønsker :p).
Her er det mye teknikk og i starten kan det være smart å bare øve på den “rullebevegelsen” nede på gulvet før du blir fristet til å komme deg opp på føttene. Kjenn at du klarer å skape en bevegelse som vil gi deg mye fart opp. Det kan også være lurt å trene på denne øvelsen sammen med en partner som da står klar til å ta i mot hendene dine for å hjelpe deg til å komme helt opp. Et annet tips er å holde en liten kettlebell eller vektmanual i begge hendene som da vil gi litt ekstra push på veien oppover fordi du har mer tyngde som vil hjelpe deg fremover.

START ROLIG og vær bevisst på at det er fort gjort å tippe ganske mye tilbake eller fremover idet du skal opp på beina fordi det er utfordrende å finne balansepunktet i bevegelsen de første gangene. Utfør derfor øvelsen på et sted hvor du ikke har så mye utstyr, møbler eller lignende du kan slå deg på i nærheten. Just saying 😉

Øvelsen kan forresten også være kjent som “omvendt burpees” eller “deck squat” hvis jeg ikke er helt på bærtur.

Hvis du vil ha en enda “morsommere” utfordring kan du jo legge til “stupe kråke” og “rulle bakover” på veien slik som Morgan viser her:

Denne kombinasjonen har jeg ikke testet, og ikke frister det heller. Jeg blir jo ør i hodet av å bare se på!

Enjoy!

Forretsen, STERK har nettopp kjørt i gang PT-kampanje ut oktober hvor man får 10 prosent rabatt på alle 10, 20, og 30-klipps PT-pakker.

Send meg en mail på [email protected] hvis du ønsker mer informasjon.

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg