Tenk at dette er gratis og tilgjengelig 24/7!

Hei tirsdag!

Koronasituasjonen fører til at mange har endret på årets sommerferieplaner og de fleste kommer til å feriere hjemme i Norge. Dette gir deg en fantastisk mulighet til å oppleve Norges fantastiske natur samtidig som man er fysisk aktiv. Det å gå turer i skog og mark, eller å vandre i den norske fjellheimen har blitt superpopulært de siste årene, og det med god grunn.

Først og fremst så er det å gå noe de aller fleste kan gjøre. Tempo og hvor lang turen skal være kan man bestemme selv Det finnes mange turer å velge mellom, både når det gjelder distanse, eventuell stigning og selvfølgelig område. Du trenger ikke å ha med deg flere titalls kilo med teltutstyr og lignende hvis du ikke ønsker eller har planer om å overnatte ute. Det finnes mange flotte dagsturer i ulike terreng og med og uten utsikt. Ikke trenger du å være topptrent for å bestige ulike høyder heller, hvis det er det som skulle friste mest – det finnes noe for alle! Det gjelder bare å finne de turene som passer deg og din fysiske form, og ikke minst; ta det i ditt tempo. Turtips for hele landet finner du blant annet på dnt.no og ut.no. 

I tillegg til turgleden er det flere gode grunner til å bevege seg ute i vår flotte natur.

Enten om du skal opp på en liten eller høy topp så må du naturligvis bevege på kroppen. Når du går i ulendt terreng aktiverer du flere muskelgrupper og du får trent både styrke, stabilitet og balanse. Det er heller ikke uvanlig å kjenne at pulsen stiger, spesielt når man går oppover i fjellet så her får du også kjent på hvordan det står til med kondisjonen. Ikke minst vil det å gå ute gi deg frisk luft og dagslys som igjen kan bidra til bedre søvn og generelt mer overskudd og energi i hverdagen. Du trenger heller ikke å betale for noe medlemskap eller være avhengig av bestemte åpningstider for å nyte vårt landstrakte land. Naturen er døgnåpen, og fotturene er gratis! I tillegg er det mange som opplever mestringsfølelse av å bestige topper eller gå turer i nye områder, og ikke minst får man en helt egen ro ved å være ute i naturen og kjenne på den friske lufta.

Sommerferien 2020 blir en perfekt mulighet til å bli enda bedre kjent med Norges naturperler og unike landskap! Selv har jeg planer om å komme meg til Galdhøpiggen (har fortsatt ikke vært på Norges høyeste fjelltopp), og jeg håper å få gått Bitihorn og kanskje tatt en tur til Loten og Via Ferrata-ruten der, for å nevne noe.

Ellers så kommer jeg til å bruke nærområdet der jeg bor for å sjekke ut kommunetopper, fristende badetjern og nyte stillheten på ukjente skogsstier.

På 17.mai ble det for eksempel en tur til Paradiskollen i Romeriksåsene, og tidligere denne måneden har jeg vært på Tonekollen i Østmarka. Neste på planen er Vettakollen fra Sognsvann, noe jeg håper å få sjekka ut i løpet av uken hvis det flotte vårværet holder seg.

 

I fjor ble det tur til Rundkollen i Nittedal, Ramstadslottet og Bjønnåsen i Rælingen kommune som “sightseeing i nabolaget”. Andre fine turer som ikke er så krevende og som ikke er langt fra Oslo-området er Kolsåstoppen i Bærum, og Skaugumåsen og Vardåsen som ligger i Asker. Grefsenkollen i Oslo er også en kort og fin turklassiker som kan by på fin utsikt.

Uansett er jeg veldig klar for NORGESFERIE – enten det blir høyt oppe på en fjelltopp, i skogen eller ved vannet. Deilig naturterapi og feriefølelse blir det uansett.

Ha en sporty tirsdag!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg