Trening for småbarnsforeldre

Hei!

I dagens utgave av VG bidrar jeg med en ny artikkel for VG Vektklubb som handler om hvordan man kan få til enkle, effektive treningsøkter som småbarnsforeldre. Med jobb, levering og henting i barnehage, matlaging, husarbeid og barn som skal på fritidsaktiviteter er det mange som kjenner på den berømte tidsklemma. Da er det viktig å huske på at alt er så mye bedre enn ingenting, og selv om du har en travel timeplan er det fullt mulig å få inn flere gode treningsøkter i løpet av uken, eller aktive minutter.

Hele saken finner du også på nett her.

Du finner blant annet tips til en styrketreningsøkt med kroppsvektøvelser der du bruker den lille som belastning.

I tillegg til at du får trent så får du tilbrakt tid med mini og dere har det gøy sammen.

Andre tips til effektive treningsøkter er kortstokk-økt og på lekeplassen. Kortstokk-trening er perfekt å gjøre sammen hjemme i stua, på ferie, i hagen og på hytta.

Slik gjør du:
Hvert symbol (hjerter, ruter, spar og kløver) representerer ulike øvelser. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva slags øvelser dere velger: hopp, dans, løft noe over hodet, løp opp og ned trappen, kryp under hverandre – la barna være med på å bestemme øvelser og bevegelser. Skriv ned de ulike øvelsene på et ark – for eksempel: spar = splitthopp. Tallet på kortet symboliserer antall repetisjoner. Trekker du spar 8 utføres åtte repetisjoner med splitthopp. Knekt representerer 11 repetisjoner, dame 12, konge 13, og ess 14. Fordel kortstokken utover med bildesiden ned. Trekk et kort, og utfør øvelsen og repetisjoner som kortet viser. Når man har trukket et kort og utført øvelsen, så går man rett på neste kort. Fortsett til dere har vært igjennom alle de 52 kortene. Dere kan også dele kortstokken i to og gjennomføre 26 kort.


Er du på lekeplassen med barna så er dette en perfekt mulighet til å bevege litt på seg. Bli med og lek sammen med de små, eller test ut noen styrkeøvelser i lekeapparatene. Her er det garantert mye du, og barna, kan gjøre. Noen klassiske styrkeøvelser du kan prøve deg på er hoppe opp og ned på en passende forhøyning eller tren ryggen med en roøvelse-variant i tau eller klatrestativet.

Se mulighetene der du er, unngå å gruble for mye  , bare sett i gang og gjør det!

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg