Nytt desserttips – sunt, raskt og enkelt

Dessert hver dag uten dårlig samvittighet?

Åjada, det er fullt mulig det. Jeg for min del har dessert hver dag i form av frukt. Og jeg innrømmer det, i`m a freakin` fruitlover. Pære og røde epler er favorittene for tiden. For meg er frukt min form for godis.
Men ofte kan det være gøy å gjøre noe mer med frukten, og for eksempel så digger jeg også kanel. Jeg bruker sikkert flere spiseskjeer med kanel på havregrøten min om morgenen.
Kanel er sunt og er med på å holde blodsukkeret ditt stabilt, så liker du kanel er det bare å drysse på!
OPPSKRIFT – DESSERT: Stekt eple  1 porsjon
Del et eple i båter og legg i ildfast form – fjern kjernehuset. (Jeg anbefaler å ikke skrelle eplet)
Dryss over kanel og stek i ovnen på 225 grader i ca 12-15 minutter til eplebåtene er møre, men eplebåtene skal fortsatt holde formen. Avkjøl et par minutter før du spiser.
Jeg liker best å bruke røde epler til denne desserten, men dette er selvfølgelig valgfritt.
For de som vil ha det litt søtere kan man drysse over litt splenda/søtningsstoff. (Sukker for de som bruker det)
TIPS:  Det er ikke sikkert alle er så glad i varme desserter, og ønsker du en dessert med noe kaldt kan du jo spise denne desserten sammen med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller litt pisket krem, men da er det nok ikke like lurt å unne seg denne desserten daglig. 😉
– Silje Bjørnstad –
9 kommentarer

Siste innlegg