hits

Bibel 1 & Bibel 2

Yes, da er liksom eksamenkjøret i gang, og det er bare å komme seg inn i eksamensmodus så fort som mulig.

I den forbindelse så må jeg bare si at mye av pensum er ting man bare MÅ kunne fordi man skal bruke det senere i praksis når man er kommet seg ut på arbeidsmarkedet. Og det motiverer jo!

Jeg  er ikke sååååå fan av å pugge enzymer og strukturkjeder og oppbygginger i for eksempel ulike glukosemoleykyler eller kunne alle trinnene i allosterisk regulering i sitronsyresyklus og pentosefosfatveien. Men jeg synes derimot det er kjempegøy å få et overblikk på hvordan de ulike næringsstoffene påvirker fordøyelsen og absorpsjonen i kroppen, regne ut energibehov til ulike mennesker, energiinnhold i ulike matvarer og så videre bare for å nevne noe. Jeg angrer hvertfall ingenting på at jeg begynte på denne linja!! :D Og jeg kan ikke vente til å dele den informasjonen jeg lærer nå med andre - både for å veilede, men også forklare hvordan kostholdet man spiser påvirker kroppen på innsiden. (Og det skal jeg jo også skrive litt om på bloggen etter hvert som jeg blir mer kompetent:) )

Men i forbindelse med lesing til eksamen er det særlig to bøker jeg prioriterer:

Grunnleggende ernæringslære = Bibel nummer 1


 

Mat og medisin = Bibel nummer 2

Disse bøkene er generelt veldig bra uavhengig om du studerer ernæring eller ikke. Er du interessert i vite mer om hvordan for eksempel næringsstoffer, ulike vitaminer og mineraler, alkohol og så videre påvirker kroppen så er disse bøkene veldig interessante og lettleste.

De neste ukene blir TRAVLE, men også helt klart spennende og morsomme. 

Enn så lenge: God torsdag!

- Silje Bjørnstad - 

2 kommentarer

Heisann:)

Jeg lurte på hvor du tar enæringsfysiologi? Tar du det på privat skole?

Hei! Jeg tar ernæringsfysiologi på Atlantis Medisinske Høgskole - det er en privatskole ja, men som jeg anbefaler absolutt. Supre forelesere og interessante forelesninger! :)

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Matprat