Oppskrift: Sunnere boller fylt med vaniljekesam


Til 4 små boller:

1 egg
1 eggehvite
50 gram mandelmel
1 ts fiberhusk 
1 dl vanilje kesam
40 gram sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme 

PIsk et egg med kesam og sukrinmelis. Bland deretter inn det tørre. La massen stå og svelle et par minutter. Stivpisk eggehvitten og vend dette inn forsiktig inn. Form boller på et bakepapir, eller bruk gjerne muffinsformer da deigen kan være litt løs. Stekes på 200 gradet i cirka femten minutter.

La bollene avkjøles på en rist i hvertfall 20-30 minutter. Del deretter bollene i to og fyll de opp med vaniljekesam blandet med sukrinmelis (Mmmm, vaniljekrem!:) ).

Server gjerne med litt ekstra vaniljekesam og noen fryste bær ved siden av og dryss litt sukrinmelis over. Et komplett og søtt kveldsmåltid eller en deilig dessertvariant!

Inspirasjon til oppskrift fant jeg på Kristine Weber sin blogg (hun har en litt annen bolledeigvariant), og som hun skriver selv, disse smaker selvfølgelig ikke eksakt likt som vanlige boller, men sunn bakst er gøy uansett og jeg syntes vaniljebollene smakte ganske så digg! 😀 I tillegg metta det godt i magen. (Og ikke minst tenk på alle de gode og sunne næringsstoffene man får i seg ved å faktisk spise boller av den rette varianten fremfor ugunstig sukker, næringsfattig hvetemel og “tomme kalorier”! )

Enjoy!
-Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg