hits

Kjøttfri mandag: Hjemmelaget grønnsakssuppe

Hei og god mandag!!!

Da jeg våknet opp i dag var jeg like tett i hele nesesystemet som i går. I tillegg har alt av smaksløker og luktesans tatt seg en pause og jeg har nysemaraton omtrent hvert 15.minutt, men jeg har ikke lenger feber i alle fall. :D 

Så da passer det bra med varm grønnsakssuppe på en kjøttfri mandag - både fordi det er næringsrikt og sunt, men det er jo så utrolig godt også! Nå som vi nettopp har gått inn i september og den første høstmåneden passer det også ekstra godt å bruke sesongvarer som norske rotgrønnsaker. 

Jeg lagde suppe av følgende:

1 liter vann
1 grønnsaksbuljong:
1 pose lapskausblanding (biter av potet, gulrot, sellerirot, persillerot, kålrot)
1/2 boks erter
1/2 boks brekkbønner
Revet ingefær (leste et kjerringråd som anbefalte ingefærrot når man er forkjøla) 

Kok opp vann og buljongterning. Tilsett de andre ingrediensene og la dette stå å putre i cirka 15 minutter til grønnsakene er blitt møre. Dryss over revet ingefær. Server med for eksempel grovt brød eller flatbrød.

Enjoy!

Og gjett hva, en time etter at jeg hadde spist denne vitaminkick-suppa med ingefær så har smaksløkene begynt å komme tilbake! HAH! Så nå er det tilbake til hjemmekontoret og mer jobbings. :)

Ha en herlig mandag :D

- Silje Bjørnstad - 

3 kommentarer

Håper du får en fin mandag! Nyt den :)

Den så veldig god ut!

Jeg savner likevel en ingrediens, og lurer på hvorfor du ikke har noe fett i suppa? for eksempel olje? Blir man ikke veldig sulten av å bare spise grønnsaker og vann?

Hva anbefaler du evt isteden for olje, som metter? jeg ser du har brød ved siden av, det metter jo selvfølgelig :-)Etter som du har kuttet kjøttet i denne suppa, som også metter.

jeg trenger middag som er sunn men som samtidig ikke gjør at man er sulten etter kort tid.

Anne: Hei Anne!
Om man blir "veldig sulten" av å spise bare grønnsaker og vann kommer nok veldig an på så her finnes det ikke noe enkelt "ja- eller nei-svar" fordi vi alle er forskjellige, og det vil også avhenge av hva "hvor sulten man er", mengden suppe man spiser, om man spiser noe ved siden av etc. :)

Men det er helt klart flere muligheter til å øke både fettinnholdet (og proteininnhold siden du nevner kjøtt og metthetsfølelse):
- Fløte, melk eller litt creme fraiche i suppen ville ha gitt den er mer kremete konsistens og bidratt til et høyere fettinnhold
- 1-2 ss olje som du selv nevner
- En liten neve nøtter som snacks ved siden av eller som en liten "dessert". Eventuelt ristede nøtter/frø/pinjekjerner som topping på suppen ville bidratt med sunne fettsyrer.
- Et stykke grovt brød med litt oljedressing eller gratinert med ost, eller smurt med litt smør
- For å øke proteininnholdet uten å bruke kjøtt (siden denne er postet i forbindelse med kjøttfri mandag), så kan man for eksempel tilsette bønner, linser, erter og kikerter.

Så her kan man enkelt lage sin egen variant slik man selv ønsker ;)

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Matprat