hits

Biffmiddag med hasselbackpoteter

Fredag og HELG!!! Min fredagskveld begynte med en treningsøkt bestående av blant annet 10settx3repx57,5kg med frontbøy, samt litt trening til muscle-up i ringer.

Nå: M A T.

Entrecote med hasselbackpoteter, bearnaisesaus, stekt løk og sopp, og selvfølgelig grønnsaker - denne gangen i form av gulrot og brokkolibuketter.

NAM!

Hvis du ikke har prøvd hasselbackpoteter før så kan jeg absolutt anbefale dette. Det er rett og slett bakte poteter med krydder og smeltet ost. 

Potet er en god karbohydratkilde som gir deg energi og som sørger for at musklenes energilager fylles opp. I tillegg inneholder poteter blant annet  vitamin C og kalium. 

Hasselbackpoteter lages på følgende måte:

Skrell poteter og skjær de i tynne skiver, MEN ikke helt igjennom. Potetene skal fortsatt henge sammen. Hvis nødvendig så skjærer du av en bit av poteten nederst slik at den blir stående og plasser potetene i en ildfast smør. Pensle dem med smør og krydre etter smak (Jeg bruker grillkrydder og paprikapulver). Potetene stekes på 225 grader i cirka 50 minutter, avhengig av størrelsen. Ta ut potetene og legg på osteskiver. Stek deretter videre i 15-20 minutter, til potetene har blitt myke og gylne.

Hasselbackpoteter smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter.

Andre alternativer til den tradisjonelle poteten kokt i en kjele med vann er for eksempel potetmos, stekte potetskiver med timian og urter, hjemmelaget pommes frites eller ovnsbakte potetbåter med krydder. 

Dagens "dessert":

Vareprøve fra Nutrilett som har kommet med et nytt produkt: 

"Juicy Coconut Bar", og denne var virkelig DIGG! 

Barene kommer i 3-pack og inneholder 105 kcal per bar - perfekt snacks og mellommåltid. Og for min del metter denne faktisk ganske godt når sulten sniker seg på og det er litt lenge til neste hovedmål.  De andre barene fra Nutrilett inneholder ca 200 kcal per stk og jeg er ikke så fan av disse, rett og slett fordi jeg synes de ikke gir noen langvarig og god metthetsfølelse, men disse kokosbarene får full score fra meg når det gjelder både smak og som et alternativ et kjapt og enkelt mellommåltid. ;D

Enjoy!

Og god helg!

- Silje Bjørnstad - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Matprat