hits

Film: Vektløfting aka Silje gjør ting hun ikke kan...

...men som hun skal bli bedre på! ;)

Hei og god søndag! Tidligere i uka nevnte jeg at jeg og en Side2-kollega hadde vært og testet vektløfting, og nå er saken publisert. 

LES MER HER: - Hvis det først går galt, så kan det gå skikkelig galt

Jeg fikk litt dilla på vektløfting faktisk så i går måtte jeg teste litt på egenhånd. 

video:vektlfting1

Her er det mye å jobbe med og det er ingen tvil om at her bør man få skikkelig innføring i teknikk av noen som virkelig vet hva man snakker om. 

video:vektlfting2

For ja, ting kan gå galt, noe jeg selv fikk erfare i går. Se bare her:

video:vektlfting3fail

Jeg hadde klart det samme løftet en gang tidligere (altså med samme antall kilo), men når jeg skulle filme det så var hverken hodet, teknikk, styrken eller viljestyrken med for å si det sånn. Med andre ord: KROPPEN VAR SLITEN, og jeg skulle ha gitt meg tidligere. 

For ordens skyld; det gikk veldig fint med meg altså, ingen skader eller vondter. Men jeg velger å vise det frem likevel på grunn av flere ting. For det første så skal man IKKE gjøre slik hvis det først går galt under vektløfting/støt. Man skal slippe stanga og hoppe fremover, IKKE følge stanga ned. ;)

For det andre så er jeg såpass ydmyk at jeg ikke har noe problemer med å se at dette både var dumt, unødvendig og farlig - både for meg selv og andre. Og jeg er så utrolig opptatt av at trening skal være noe som skal forebygge skader, ikke gi skader...

For det tredje, hvis man først er ny i en øvelse så terp på teknikk - teknikk - teknikk, og igjen, få instrukser av noen som vet hva de driver! For det positive her er at jeg er veldig glad jeg ikke pusha det lenger ved å legge på flere kilo, for da er det ikke sikkert jeg hadde klart å "holde igjen" såpass som jeg klarer her. Og da kunne det gått MYE verre. ;) Så SCHMÆKK på fingeren min, men heldigvis gikk det veldig bra og ingen skade skjedd, men en viktig erfaring og lærdom er med meg videre i alle fall ;)

Ha en sporty søndag! Selv skal jeg straks på Crossfit Oslo for en liten prøvetime sammen med ei venninne :D

- Silje Bjørnstad - 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Matbloggtoppen Matprat