Lasagne

Hei!
Jeg er på vei tilbake til Oslo og sitter for øyeblikket på flyplassen i Molde 🙂

Derfor tenkte jeg å komme et middagstips:

En sunnere lasagne med hjemmelaget kjøttsaus og fullkornspasta.

Ved å bruke lasagneplater av fullkorn, lage din egen tomatsaus og samtidig øke andelen grønnsaker så er lasagne absolutt et næringsrikt og digg alternativ til hverdagsmiddag som jeg er sikker på at både liten og stor setter pris på. 

Kjøttsaus:
1 pakke karbonadedeig
1 – 2 bokser med hakkede tomater med smak (for eksempel basilikum og oregano)
1 rødløk
2-3 hvitløksfedd 

Tips: Når du lager kjøttsaus enten til pizza, gryteretter, lasagne, spagetti eller lignende så er dette en fin måte å “snike inn” litt ekstra grønnsaker på. Biter av gulrot, paprika, løk, purre, mais og lignende har mild smak som passer godt i karbonadedeigretter. 

Ellers trenger du:
Lasagneplater av fullkorn
Ost 

Stek løk og presset hvitløksfedd i en stekepanne. Tilsett karbonadedeigen og la dette brunes. Ha deretter oppi tomatsaus og la kjøttsausen stå å putre noen minutter. (Ønsker du tykkere saus kan du tilsette litt maizena). Legg kjøttsaus og pastaplater lagvis i en ildfast form og topp det hele med revet ost. Oreganokrydder helt til slutt vil også piffe opp! 🙂

Server med råkost, frisk salat eller kokte grønnsaker. 

Enjoy!

Tips: Noen squashskiver og litt cottage cheese er også verdt å prøve ut i en lasagne! 

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg